OnePlus mempertimbangkan untuk melepaskan barisan Nord menjadi jenama bebas

Sejak pembuat telefon pintar China OnePlus melancarkan barisan Nord di luar negara dua tahun lalu, syarikat itu telah mencapai kejayaan di banyak negara. Walau bagaimanapun, salinan dariIndia mudah alihPada 5 Julai, syarikat itu mungkin ingin melepaskan barisan Nord sebagai jenama bebas atau sub-jenamanya sendiri.

Siri telefon bimbit Nord adalah terutamanya peranti pertengahan hingga rendah. Ia akan beroperasi sebagai entiti bebas pada masa akan datang, dengan pasukannya sendiri dan perubahan jenama kecil. Di samping itu, siri Nord baru akan menggantikan warna tanda dagangan semasa dengan warna biru yang lebih ringan.

Di samping itu, OnePlus Brands akan dikeluarkan dari peranti Nord yang dilucutkan, walaupun perkataan “dari OnePlus” atau “OnePlus Brands” mungkin kekal di beberapa tempat.

Terdapat juga peranti Nord “budget flagship” dengan harga sekitar PS35,000 ($189) dan peranti yang sangat berpatutan dengan harga di bawah PS15,000 ($441). Di samping itu, Nord akan memperluas rangkaian produknya ke TV pintar, tali pinggang kecergasan, jam tangan pintar, fon kepala dan aksesori lain. Pada masa ini, OnePlus telah melancarkan fon kepala Nord Buds, dan diharapkan barisan produk akan terus dikemas kini pada masa akan datang.

Nord Buds (Kredit gambar: OnePlus)

Lihat juga:Telefon pintar OnePlus Nord 2T dilancarkan di Eropah

Bagi telefon pintar itu sendiri, telefon pintar Nord masa depan akan menjalankan antara muka OxygenOS yang disesuaikan. Sekiranya syarikat melaksanakan rancangan itu, jenama itu dapat meneroka saluran penjualan luar talian yang lain.