Sistem HUAWEI Smart Home 2.0 akan dilancarkan pada 4 Julai ini

Huawei, pembekal global infrastruktur ICT dan peranti pintar, mengumumkan pada hari Selasa bahawa sistem rumah pintarnya 2.0 akan bermula pada4 Julai Pelancaran Musim Panas Produk Baru.

Generasi sebelumnya dari siri ini dilancarkan pada bulan Mac, tetapi Huawei Smart Home adalah rumah pintar yang lengkap. Huawei mengatakan bahawa rumah pintar adalah hab AI rumah, yang membolehkan pengurusan merentas sistem yang luas di rumah. Slogan syarikat adalah “Huawei Smart Home mempunyai lebih daripada 1,900 rakan kongsi dan lebih daripada 4,500 projek pintar untuk membina ekosistem HarmonyOS Connect yang bersepadu secara meluas”. Pada tahun 2022, 500 kedai akan dibina di seluruh negara, dan peranti pintar Huawei di rumah akan dapat dijangkau dan tersedia untuk semua orang. “

HUAWEI Smart Home Console SE melaksanakan serialisasi satu konsol, mengurangkan kos pengguna dan menjangkau lebih banyak rumah. Saiznya dikurangkan sebanyak 95%, tetapi cukup fleksibel untuk dipadankan dengan panel kawalan pusat dan dipasang pada skrin gantung untuk menjadi konsol di dalam skrin. Ia juga menyokong akses kepada sehingga 128 peranti PLC dan menyokong kawalan tempatan apabila diputuskan sambungan. Di samping itu, antara muka untuk sensor keselamatan, sistem interkom harta tanah dan panel interaktif telah ditambah untuk mengekalkan hubungan antara pusat pintar rumah dan teras interaktif.

Lihat juga:Huawei Watch FIT 2 akan dilancarkan di China pada 4 Julai

Rumah pintar Huawei menggunakan skrin kawalan pusat pintar dan mempunyai enam kawalan utama, termasuk: pemandangan, pencahayaan, teduhan, udara segar, pemanasan lantai, dan penyaman udara. Pada waktu yang berlainan dalam sehari, AI dapat mencapai penilaian aktif untuk memberikan tetapan persekitaran rumah yang sesuai kepada pengguna.

Dari segi harga, unit khas (2 bilik tidur dan 1 ruang tamu) dari rumah pintar Huawei generasi sebelumnya bermula pada 39,999 yuan (US $5,971,85).