OnePlus akan melancarkan telefon pintar Ace Pro baru pada 9 Ogos

Syarikat teknologi China OnePlus secara rasmi mengumumkanMerancang untuk melancarkan telefon pintar Ace Pro mereka pada 9 Ogos jam 19:00, pelancaran yang sebelum ini dirancang pada 3 Ogos pada pukul 19:00 ditangguhkan.

Maklumat pra-pelepasan rasmi menunjukkan bahawa OnePlus Ace Pro dilengkapi dengan pemproses Qualcomm Snapdragon 8 + Gen1 dan dilengkapi dengan kombinasi penyimpanan 16GB + 512GB.

OnePlus Ace Pro (sumber gambar: OnePlus)

Skrin mempunyai kadar persampelan 720Hz dan kadar persampelan seketika 1000Hz, yang sangat responsif dan memberikan pemain pengalaman permainan yang hebat. Dengan rekaan bezel ultra sempit, Ace Pro hanya setebal 1.48 milimeter dan berat 203.5 gram dengan pilihan warna hitam dan hijau.

OnePlus mendakwa bahawa Ace Pro akan menjadi yang pertama menyokong isyarat Super n28 5G. Berbanding dengan jalur 5G yang lain, n28 mempunyai kawasan liputan yang lebih luas dan keupayaan menembusi dinding yang lebih baik. OnePlus Ace Pro mempunyai empat antena n28 terbina dalam, yang bermaksud ia dapat menerima isyarat n28 secara serentak dalam empat cara. Ini membolehkan pengguna mendapatkan pengalaman 5G yang lebih baik di dalam rumah, garaj bawah tanah, pinggir bandar dan banyak lagi tempat lain. Ia juga mempunyai penyejukan VC all-pass lapan saluran pertama di industri.

OnePlus Ace Pro (sumber gambar: OnePlus)

Lihat juga:Telefon pintar OnePlus 10T disenaraikan di luar negara

Dari segi jangka hayat bateri, peranti ini dilengkapi dengan versi pengecasan pantas dan jangka hayat bateri 150W dengan bateri 4800mAh terbina dalam, yang dapat mengekalkan keadaan bateri yang baik setelah empat tahun digunakan. Di samping itu, OnePlus Ace Pro dilengkapi dengan enjin pengecasan pintar, yang secara automatik dapat menyesuaikan status pengecasan dengan mengenal pasti pemandangan pengecasan dengan bijak.

Dari segi pengimejan, kamera peranti ini akan menggunakan kamera utama 50MP IMX766. Ace Pro akan mempunyai kamera depan 16MP, bersama dengan kamera utama 50MP, lensa sudut lebar 8MP dan lensa belakang 2MP, menurut blogger teknologi Weibo “Digital Chat Station”. Blogger ini juga menyarankan agar Ace Pro diperkenalkan dengan harga yang lebih berpatutan.