Missfresh bekerjasama dengan ByteDance untuk menawarkan belanja runcit secara langsung

Peruncit e-dagang makanan segar Cina MissfreshDiumumkan pada hari Khamis, Ia telah menjalin kerjasama strategik dengan Ocean Engine, platform pemasaran digital yang dimiliki oleh syarikat teknologi gergasi ByteDance yang berpusat di Beijing, dan telah memperluas kehadirannya di Douyin, aplikasi saudara TikTok di daratan China, dengan melancarkan perkhidmatan membeli-belah runcit langsung yang menawarkan penghantaran ke Beijing dan Shanghai dalam waktu kurang dari satu jam.

Ke depan, Missfresh dan Douyin berhasrat untuk memperluas pengalaman membeli-belah langsung ini ke semua 17 bandar di mana Missfresh mengendalikan perniagaan Depot Mini Terdistribusi Atas Permintaan (DMW). Di samping itu, Missfresh akan menyediakan lebih banyak produk jenama peribadi kepada pengguna Douyin Live dan memberikan pengalaman membeli-belah segera.

Kerjasama ini memberi tumpuan kepada bahan-bahan segar, produk makanan dan minuman pra-bungkus. Apabila pembeli memesan produk Missfresh melalui saluran livestream Douyin, Missfresh & nbsp yang paling dekat dengan alamat penghantaran; DMW akan menyelesaikan pesanan dengan segera dengan menyelesaikan proses pengumpulan, pembungkusan dan penghantaran dalam beberapa minit dan dihantar ke pintu pembeli dalam satu jam. Selain membuat pesanan semasa siaran langsung Douyin, pelanggan juga boleh membeli produk Missfresh dengan melayari kedai dalam talian di platform Douyin, di mana mereka sekali lagi dapat menikmati penghantaran segera Missfresh hanya dalam masa 30 minit.

Catherine Chen, Ketua Pegawai Kewangan MissFresh, berkata: “Pangkalan pengguna Douyin yang besar terdiri daripada kumpulan muda, yang sangat serasi dengan pengguna muda dan bernilai tinggi kami yang terutama menyasarkan bandar-bandar peringkat pertama dan kedua. Douyin memberi tumpuan untuk membina Ekosistem membeli-belah langsung dan berusaha untuk berhubung dengan rantaian bekalan dan keupayaan teknologi DMW kami.”

Lihat juga:Penjual elektronik China Missfresh menyokong rantaian bekalan hulu melalui jenama peribadi dan pembelian langsung

“Sebelum kami memasuki Douyin, Missfresh telah menjalin kerjasama dengan rakan e-dagang atas permintaan lain seperti Ele.Me dan Meituan. Di platform pihak ketiga ini, Missfresh juga menawarkan pengalaman membeli-belah yang luar biasa kepada pengguna dengan menawarkan lebih dari 4,000 SKU dan penghantaran setengah jam ke rumah, sambil memperluas pangkalan pengguna dan saluran penjualannya sendiri. Perlu diingat bahawa tiga platform di atas menghasilkan lebih daripada 100 juta yuan (15.7 juta dolar AS) GMV sebulan, “lanjut Chen.