JD.com dan CMG bekerjasama dengan Spring Festival Gala

Hari ini, China Media Group (CMG) secara rasmi mengumumkanJD.com sebagai rakan interaktif eksklusif Spring Festival Gala 2022. Semasa Festival Musim Bunga, JD.com akan memberikan sampul merah dan hadiah bernilai lebih dari 1.5 bilion yuan ($236 juta).

Bermula 24 Januari, program interaktif tahun ini akan berlangsung sehingga 15 Februari. Pengguna boleh menempah aktiviti interaktif Spring Festival Gala melalui JD APP dan menjemput rakan untuk membuka peti harta karun dalam talian. Pada 31 Januari, sehari sebelum Festival Musim Bunga, pengguna dapat merayakan festival bersama di aplikasi dan berinteraksi dengan saudara-mara dan rakan-rakan dengan saling mengirim sampul merah nasib baik.

Kerjasama interaktif eksklusif antara CMG dan JD.com pada Festival Musim Bunga 2022 menunjukkan kemampuan JD.com untuk melayani pengguna dan kemampuan untuk membina rantaian bekalan sosial digital dan pintar dan operasi jangka panjang yang lain.

Pada sidang media itu, Xin Lijun, Ketua Pegawai Eksekutif JD Retail, mengatakan bahawa JD menghargai peluang ini untuk bekerjasama dengan CMG. Di samping itu, 2022 adalah tahun ke-10 berturut-turut bahawa JD.com akan menyediakan perkhidmatan penghantaran semasa Festival Musim Bunga. Syarikat akan memberikan pakej kepada pengguna tepat pada waktunya semasa musim cuti, memanfaatkan sepenuhnya infrastruktur rantaian bekalan dan kelebihan teknologinya.

Lihat juga:JD.com mencapai perjanjian kerjasama strategik dengan Vivo dan sub-jenamanya iQOO

Sebagai program TV yang menarik banyak perhatian semasa festival, Spring Festival Gala itu sendiri dapat mendorong lalu lintas yang besar. Pada tahun 2021, Douyin, anak syarikat ByteDance, akan memperoleh hak untuk menghantar sampul merah ke pesta tersebut. Data rasmi menunjukkan bahawa sampul merah Douyin Spring Festival Gala melibatkan 70.3 bilion interaksi. Dari 4 Februari hingga 11 Februari, video ucapan Tahun Baru yang disiarkan di Douyin menerima 50.6 bilion tontonan dan menarik 6.2 bilion suka.