Douyin akan mengakhiri “lingkaran” fungsi sosial di bandar yang sama pada 29 Julai

Douyin, platform perkongsian video pendek ByteDance, diumumkan pada 18 JulaiOleh kerana perubahan dalam pengembangan perniagaan, fungsi rangkaian sosial intra-bandar “Circle” akan ditutup pada 29 Julai. Perkhidmatan ini tidak dapat diakses dari tarikh tersebut, tetapi kandungan yang diterbitkan oleh pengguna yang menggunakan tag masing-masing tidak akan terjejas. Mengenai perkara ini, seorang kakitangan perkhidmatan pelanggan menjawab bahawa dia belum menerima maklumat yang relevan mengenai pengaturan susulan untuk fungsi tersebut.

Lingkaran ini memulakan ujian dalaman di Douyin pada bulan Julai tahun lalu, yang diposisikan di halaman “Fun in the City” Aplikasi. Pengguna tempatan boleh berhubung dengan pengguna lain yang mempunyai kepentingan bersama dalam Bulatan, menyokong penerbitan video, gambar, dan nota.

Douyin sebelumnya melancarkan ciri ini, tujuannya adalah untuk membina rangkaian sosial yang lebih baik untuk pengguna di bandar yang sama, dan pada masa yang sama mengumpulkan pengguna Douyin dengan kepentingan bersama untuk membentuk komuniti yang lebih baik.

Sebaliknya, beberapa pengguna mendapati pada 15 Julai bahawa aplikasi tersebut menyokong perkhidmatan penghantaran makanan. Sebagai contoh, anda boleh membeli pesanan makanan barbeku melalui akaun restoran di Douyin.

Lihat juga:Douyin mula meneroka model penghantaran makanan baru

Keseluruhan proses transaksi tidak jauh berbeza dengan memesan makanan di platform takeaway biasa. Walau bagaimanapun, fungsi ini disediakan secara langsung oleh aplikasi Douyin, dan bukannya applet yang dibina sendiri oleh pedagang atau akses ke applet penghantaran makanan pihak ketiga.

Jurucakap Douyin menjawab penghantaran makanan, dengan mengatakan: “Perkhidmatan kehidupan tempatan Douyin melakukan aktiviti di beberapa bandar untuk membantu perniagaan pulih. Dengan mengambil kira keperluan sebenar pedagang dan pengguna, dan untuk melindungi pengalaman pengguna dengan lebih baik dan membantu pemulihan ekonomi, platform ini berusaha membuka perkhidmatan penghantaran produk pembelian kumpulan untuk beberapa pedagang dengan keperluan mendesak. Projek ini masih dalam peringkat penerokaan. “