Tencent bersiap sedia untuk pembebasan global “Glory of the King”

Level Infinite, jenama pengedaran luar negara Tencent, diumumkan pada hari SelasaAkan melancarkan versi antarabangsa permainan MOBA “Glory of the King” di bawah TiMi Studio GroupSebelum akhir tahun ini. Mulai bulan Julai, beberapa pusingan ujian alpha akan dilakukan secara beransur-ansur.

Selepas itu, ia mengumumkan bahawa Kings Honor World Championship Cup (KCC) 2022 akan dilancarkan pada akhir tahun ini. 16 pasukan antarabangsa akan mengambil bahagian dalam pertandingan ini, dan hadiah wangnya akan setinggi 10 juta dolar AS.

Sebelumnya, anak syarikat Tencent TiMi Studio Group mengumumkan sejumlah derivatif IP, termasuk permainan RPG aksi dunia terbuka “Glory of Kings: World,” dan mengatakan bahawa permainan baru ini akan dilancarkan secara serentak di seluruh dunia. Untuk memastikan pelaksanaan strategi pengedaran globalnya, TiMi Studio Group perlu memperkuat kesedaran pengguna luar negara mengenai kegemilangan raja-melancarkan permainan luar negara adalah cara termudah dan layak.

Lihat juga:Arena of Valor dinaik taraf menjadi projek strategik Tencent

Tencent telah melancarkan “arena” untuk pasaran luar negara pada tahun 2016. Permainan ini mempunyai permainan, antara muka dan ikon yang serupa dengan “Glory of the King”. Pemain umumnya percaya bahawa permainan ini adalah versi luar negara dan akan dilancarkan dalam masa terdekat. Nampaknya dua permainan serupa yang dimiliki oleh syarikat yang sama akan bersaing. Pada masa ini, laman web rasmi Arena of Valor tidak mempunyai notis pertukaran nama yang belum selesai.

Menurut data Newzoo, prospek pendapatan syarikat permainan menjanjikan pada tahun 2021, dengan jumlah pendapatan global hampir $200 bilion. $127 bilion dibawa oleh 10 syarikat teratas. Di antara sepuluh syarikat teratas, Tencent menduduki tempat pertama, dengan pendapatan sekitar AS $32.2 bilion pada tahun 2021. Dalam senarai pendapatan permainan mudah alih global 2021 yang diumumkan oleh Sensor Tower, “PUBG Mobile” dan “Glory of the King” Tencent menempati dua tempat teratas.