Telefon pintar lipat baru Huawei, Mate X3, akan dikeluarkan pada akhir 2022

Banyak orang dalam rantaian industri mendedahkanBerita Sekuriti ShanghaiTelefon pintar lipat generasi seterusnya Huawei, Mate X3, pada dasarnya telah dimuktamadkan dan akan memulakan pengeluaran besar-besaran pada bulan November dan akan dilancarkan sekitar akhir tahun ini. Model ini adalah versi yang ditingkatkan dari Mate X2 syarikat dengan reka bentuk lipat mendatar, tetapi akan lebih ringan dan tahan haus daripada generasi sebelumnya.

Sejak awal tahun ini, berita mengenai Mate X3 baru Huawei terus bocor, dan pemberi maklumat mengatakan bahawa model baru akan menjalankan HarmonyOS. Selain itu, telefon ini akan dilengkapi dengan chipset HiSilicon Kirin 9000 4G dan bateri terbina 4500mAh. Ia juga akan menyokong pengecasan pantas berwayar 66W.

HUAWEI dikhabarkan bakal melancarkan model baharu ini pada penghujung April ini, namun sebenarnya HUAWEI telah melancarkan Mate XS2 pada 28 April lalu. Telefon itu berharga 9,999 yuan ke atas. Kini, spekulator percaya bahawa maklumat mengenai Huawei Mate X3 yang dibocorkan sebelum ini sebenarnya milik Mate XS2. Setakat ini, pemberi maklumat sukar untuk membezakan maklumat konfigurasi sebenar model X3.

Huawei Mate Xs 2 (sumber gambar: Huawei)

Lihat juga:Sistem HUAWEI Smart Home 2.0 akan dilancarkan pada 4 Julai ini

Huawei melancarkan Mate X2 dengan chipset Kirin 9000 pada Februari lalu, dengan kedua-dua skrin menyokong kadar penyegaran 90Hz. Kemudian, syarikat itu melancarkan beberapa edisi lain, termasuk versi 4G, kulit polos, dan edisi terhad Spring Festival yang sama. Walau bagaimanapun, engsel telefon yang boleh dilipat adalah peningkatan besar berbanding telefon pintar lain.

HUAWEI Mate X2 menggunakan bahan keluli super kuat bagi mengelakkan kerosakan akibat hentaman dan ubah bentuk. Komposit serat karbon ditambah untuk memastikan berat yang lebih ringan dan keanjalan yang lebih tinggi. Reka bentuk pembukaan dan penutupan tersembunyi digunakan di kedua-dua belah engsel untuk mengelakkan habuk dan bahan lain daripada memasuki jahitan mesh dan mencegah jahitan mesh daripada rosak.