Skyworth VR mengeluarkan jenama PANCAKEXR dan produk VR baru

25 Julai,Skyworth VR mendedahkan jenama baru bernama PANCAKEXR dan siri PANCAKE 1 baruIa berharga 2,999 yuan ($444.55).

Pada persidangan itu, Li Wenquan, pengurus besar Skyworth VR, mengkaji sejarah perkembangan syarikat. Pasukan ini mempunyai lebih daripada 200 paten dan melancarkan pelbagai produk seperti Skyworth S802, Skyworth V901, dan Skyworth S6Pro. Sehingga Oktober 2021, penghantaran kumulatif syarikat melebihi 100,000 unit.

Pancake 1 hanya satu perempat daripada saiz lensa Fresnel tradisional, dan ketebalannya dikurangkan lebih daripada 50%. Berat 189g menyelesaikan masalah yang banyak pengguna merasa tidak selesa memakai cermin mata VR. Pancake 1 dilengkapi dengan konfigurasi yang popular: algoritma VSLAM 6DOF yang dikembangkan sendiri dan platform XR2, dan kamera fisheye. Dari segi hayat bateri, Pancake 1 menggunakan pengecasan pantas QC3.0 dan bateri besar 5500mAh.

Li mengatakan bahawa ekologi kandungan Pancakexr akan memberi tumpuan kepada lima aspek: pendidikan, video, permainan, interaksi sosial, dan kecergasan.

Dari segi pendidikan, Pancake No. 1 akan melancarkan lebih banyak kandungan termasuk sains popular, pembinaan pesta, dan pendidikan bahasa Inggeris. Dari segi video, Pancake 1 dilengkapi dengan video 8K panorama lebih dari 200 tempat pemandangan tingkat 5a, dan video baru akan ditambahkan setiap minggu.

Dari segi permainan, jumlah permainan akan melebihi 40 ketika “Pancake 1” dilancarkan secara rasmi, dan kedai aplikasi akan terus mengemas kini 1-2 permainan setiap minggu. Jenis permainan termasuk FPS, muzik, interaksi 2D, masa lapang, sukan aksi dan banyak permainan lain.

Lihat juga:Gergasi TV pintar Skyworth memasuki industri e-rokok

Untuk memberikan pengalaman interaktif yang lebih mesra dan mesra pengguna, Zhang Yi, ketua perisian Skyworth VR, menunjukkan sistem operasi SkyOS generasi baru yang direka khas untuk aplikasi VR. Terdapat pembantu VR, pembantu suara, teater berbilang orang, pusat membeli-belah dan banyak lagi aplikasi dalam sistem operasi. Pengguna juga boleh menikmati interaksi sosial di dunia maya. Syarikat ini juga menyediakan pelbagai perkhidmatan yang disesuaikan kepada pelanggan perusahaan.