OPPO mempamerkan teknologi pengecasan pantas dan produk unggulan di MWC 2022

Jenama telefon pintar CinaOPPO secara rasmi mengeluarkan penyelesaian pengecasan pantas SuperVooc 240W dan 150WDan hab sambungan pintar 5G generasi baru, OPPO 5G CPE T2 dilancarkan di Mobile World Congress 2022 (MWC2022) di Barcelona.

Teknologi pengecasan pantas 240W dapat mengecas bateri 4,500mAh dari 1% hingga 100% hanya dalam sembilan minit. Dari segi pelesapan haba terkawal suhu, peranti pengecasan kilat 240W menggunakan penyesuai, wayar dan pautan bateri untuk mengawal pemindahan suhu penyelesaian pengecasan yang selamat, yang sangat mengurangkan pemanasan berlebihan dan menjaga peranti sejuk.

Sementara itu, teknologi pengecasan kilat 150W dapat mengecas bateri 4500mAh dari 1% hingga 50% dalam lima minit, dan mengecas hingga 100% dalam 15 minit.

Menurut OPPO, penyelesaian pengecasan kilat 150W dilengkapi dengan Enjin Kesihatan Bateri (BHE) yang dikembangkan sendiri untuk membantu telefon pintar mengekalkan kapasiti 80% setelah 1.600 kitaran pengecasan penuh, menjadikan jangka hayat bateri dua kali ganda daripada standard industri.

(Sumber gambar: OPPO)

Untuk memastikan keselamatan pengecasan kuasa tinggi, teknologi pengecasan kilat 150W juga dilengkapi dengan 13 sensor suhu untuk memantau status pengecasan dalam masa nyata dan mengelakkan kemungkinan terlalu panas.

OPPO mendakwa bahawa pada masa akan datang BHE akan digunakan sebagai konfigurasi standard untuk pengecasan pantas dan digunakan dalam siri unggulan telefon pintar OPPO dan OnePlus. Pengecasan kilat SuperVooc 150W dengan BHE akan dilancarkan pada telefon pintar OnePlus pada suku kedua 2022.

OPPO juga mempamerkan model unggulan terbaru seperti siri Find X5, Find N dan 10 Pro jenama OnePlus, serta pelbagai teknologi inovatif seperti NPU Mariana MariSilicon X, OPPO Air Glass dan kamera teleskopik.

Lihat juga:OPPO melancarkan siri Find X5, dilengkapi dengan MariSilicon X Imaging NPU

Pada MWC tahun ini, OPPO juga melancarkan OPPO 5G CPE T2 baru, dilengkapi dengan sistem modem dan frekuensi radio Qualcomm Snapdragon X62, dan penyelesaian antena pintar O-Reserve 2.05G yang dikembangkan sendiri oleh OPPO, yang akan menerima 5G kapan saja, di mana sahaja Isyarat ditukar menjadi isyarat Wi-Fi tempatan yang stabil dan berkelajuan tinggi, memberikan pengguna sambungan 5G yang sangat pantas dan stabil. OPPO 5G CPE T2 akan memasuki Asia Pasifik, Timur Tengah, Afrika, Eropah dan pasaran lain pada separuh kedua 2022.

(Sumber gambar: OPPO)