OnePlus Ace Pro dan Snapdragon 8 + Gen 1 akan debut pada 3 Ogos

Pada pagi 25 Julai, OnePlus, jenama telefon pintar OPPO, mengumumkanPersidangan pelancaran produk baru akan diadakan pada jam 19:00 pada 3 OgosSementara itu, telefon pintar baru, OnePlus Ace Pro, akan tersedia.

Menurut video promosi rasmi, OnePlus Ace Pro akan dilengkapi dengan pemproses Snapdragon 8 + Gen 1. Sebagai versi platform mudah alih Snapdragon 8 yang dipertingkatkan, SoC menggunakan proses TSMC 4nm Cortex-X2 teras super besar, A710 teras besar, dan A510 teras kecil dan seni bina tiga kluster. Kekerapan utama teras CPU meningkat kepada 3.2GHz. Telefon pintar ini juga akan mempunyai storan memori sebanyak 16GB dan akan menyokong pengecasan super pantas 150W.

OnePlus Ace Pro (sumber gambar: OnePlus)

Video itu juga menunjukkan bahawa penampilan OnePlus Ace Pro pada dasarnya sama dengan OnePlus 10 Pro, kecuali yang terakhir menggunakan alur kiri atas, sementara OnePlus Ace Pro menggunakan paparan alur tengah. Selain itu, model baru tidak mempunyai logo Hasselblad pada modul kamera.

Sebagai tambahan, Louis Lee, presiden OnePlus China, mempromosikan model baru di Weibo pada hari itu. Dia mendakwa bahawa telefon pintar prestasi utama semasa sering mempunyai masalah dengan “parameter tinggi dan pengalaman pengguna yang tidak mencukupi”. Dengan kata lain, untuk memberikan prestasi yang unggul, banyak telefon pintar unggulan meninggalkan pengalaman pengguna yang komprehensif seperti pengimejan.

Lihat juga:Telefon pintar OnePlus 10T 5G akan dilancarkan di luar negara pada 3 Ogos

Mengenai OnePlus Ace Pro, Lee berkata jenama itu akan mencapai prestasi dan pengalaman tanpa kompromi. Ia akan menggunakan teknologi baru dan bahan baru untuk meningkatkan pengalaman pengguna dalam pelbagai perincian untuk memastikan bahawa telefon pintar baru mempunyai penampilan yang bergaya, prestasi permainan yang lancar, penggunaan jangka panjang yang stabil, kelajuan rangkaian yang tinggi, pengecasan pantas, dan jangka hayat bateri yang panjang.

OnePlus Ace Pro (sumber gambar: OnePlus)

Menurut berita yang dibocorkan sebelumnya, model OnePlus baru akan menggunakan layar lurus slot tunggal AMOLED 6,7 inci dengan resolusi 2412 × 1080 dan kadar penyegaran 120Hz.

Dari segi konfigurasi, model baru dijangka mempunyai bateri 4800mAh terbina dalam. Ia juga akan mempunyai kamera 16MP depan, kamera utama 50MP belakang, sensor sudut lebar 8MP, dan lensa 2MP.