Kilang pengeluaran percubaan baru Xiaopeng Aeroht dibuka

25 Julai,Dia Xiaopeng, Ketua Xiaopeng Motors, Diumumkan di media sosial bahawa kilang perintis baru Xiaopeng Aeroht, anak syarikat Xiaopeng, dibuka secara rasmi.

Dia mengatakan bahawa empat tahun yang lalu, Xiaopeng menyewa kilang percubaan dengan skala yang sama, tetapi kilang Xiaopeng Aeroht sangat berbeza dalam proses dan peralatan. Seperti yang ditunjukkan, untuk bahan serat karbon, kilang baru menggunakan autoklaf 7 atmosfera, yang jarang digunakan dalam teknologi automotif.

Xiaopeng Aeroht, yang sebelumnya dikenal sebagai HT Aero, ditubuhkan pada tahun 2013. Pada tahun 2020, Dia Xiaopeng memimpin anak syarikatnya untuk bersama-sama melabur dan menguruskan Xiaopeng Aeroht, setelah itu syarikat itu menjadi salah satu anak syarikat Xiaopeng.

Xiaopeng Aeroht adalah syarikat kereta terbang terbesar di Asia. Mengintegrasikan kereta pintar dan penerbangan moden, kami komited untuk menghasilkan kereta terbang elektrik pintar yang paling selamat untuk pengguna individu. Di masa depan, produk dan penyelesaian dalam bidang pengangkutan 3D akan disediakan, termasuk lalu lintas udara bandar, pemandangan indah, penyelamatan kecemasan, rondaan udara, dll.

Xiaopeng Aeroht menyelesaikan pembiayaan Siri A lebih daripada AS $500 juta pada akhir 2021. Ini adalah pembiayaan terbesar yang diterima oleh syarikat Asia dalam bidang pesawat berawak ketinggian rendah setakat ini.

Pada pertengahan bulan Julai, Xiaopeng Aeroht menunjukkan mod operasi gandingan darat-udara kereta terbangnya untuk pertama kalinya, menggunakan gabungan roda kemudi dan pemegang untuk mengendalikan kereta terbang, yang dikatakan sebagai yang pertama di dunia. Dia Xiaopeng berkata bahawa syarikat itu mahu membuat perkara mudah, jadi ia mengubah dan menggunakan mod operasi yang sama kereta biasa untuk proses kereta terbang.

Lihat juga:Ketua Pegawai Eksekutif Xiaopeng He Xiaopeng mengeluarkan video kereta terbang