Huawei Watch FIT 2 akan dilancarkan di China pada 4 Julai

Gergasi teknologi China Huawei mengumumkan pada hari IsninJam tangannya, FIT 2, akan dilancarkan pada 4 Julai pada pelancaran produk syarikat.

Menurut video promosi rasmi, jam tangan itu diposisikan untuk penggunaan senaman dan pemantauan kesihatan, termasuk pengesanan degupan jantung dan langkah. Jam tangan, yang sebelumnya dirilis di luar negeri, menggunakan layar AMOLED 1.74 inci, peningkatan 18.6% dari lelaran terakhirnya. Saiz bezel juga 0.55mm lebih kecil daripada model pertama, resolusi skrin adalah 336 * 480, dan nisbah skrin-ke-badan adalah sekitar 72.2%.

Huawei Watch FIT 2 setebal 10.8mm, lebar 33.5mm dan panjang 46mm manakala Huawei Watch FIT 2 versi aktif seberat 26g dan versi klasik dan elegan seberat 30g (kedua-duanya tanpa tali). Jam tangan menyokong Bluetooth 5.2 dan mempunyai jangka hayat bateri 10-12 hari.

Huawei menawarkan pelbagai skema warna untuk jam tangan ini, termasuk Sakura Pink, Island Blue dan Midnight Black untuk versi aktif, Nebula Grey dan Moon White untuk versi klasik, dan Premium Gold and Silver Frost untuk versi elegan.

Pada acara pelancaran pada 4 Julai, Huawei juga akan melancarkan telefon pintar nova 10 dan kenderaan elektrik AITO M7. Menurut sumber pada hari Isnin, Huawei akan mengadakan pelancaran produk lain pada akhir bulan Julai atau awal Ogos, dengan MateBook X Pro, MatePad dan FreeBuds Pro 2 baru.

Lihat juga:Telefon pintar siri Nova 10 yang bakal dilancarkan Huawei pada 4 Julai ini