Huawei dikhabarkan akan mengadakan sidang media lain pada 27 Julai

Syarikat gergasi teknologi berpangkalan di Shenzhen, Huawei mengadakan pelancaran untuk telefon pintar siri nova 10, jam pintar Watch Fit 2 dan banyak lagi pada 4 Julai lalu. MenurutPetua dari blogger industri teknologi China pada 5 JulaiHuawei akan mengadakan sidang media lain pada 27 Julai untuk mengeluarkan lebih banyak produk baru.

Menurut blogger, antara produk yang bakal diperkenalkan adalah fon kepala FreeBuds Pro 2, skrin pintar S Pro 86, MateBook X Pro baru, MatePad Pro 11 dan telefon pintar Enjoy 50 Pro.

Laporan sebelum ini mendedahkan Harmony OS 3.0 versi rasmi akan dikeluarkan pada hujung bulan ini. Blogger itu menambah bahawa sistem operasi baru akan dilancarkan pada 24 Julai.

Huawei mengeluarkan fon kepala FreeBuds Pro 2 di luar negara pada 23 Jun. Direka bersama dengan Devialet, fon kepala mengeluarkan semua tekstur dan timbre yang bersembunyi di setiap muzik, dengan bass bergelora dan kualiti kristal. Earbud mengurangkan bunyi sekitar sehingga 47dB, menyokong IP54 yang serasi dengan kalis air dan habuk, dan ditawarkan dalam tiga pilihan warna, termasuk Silver Blue, Silver Frost, dan Seramik Putih.

Dari segi keserasian, Huawei FreeBuds Pro 2 menyokong operasi pada peranti Android dan HarmonyOS. Huawei menjanjikan jangka hayat bateri sehingga 30 jam untuk selongsong itu. Masa main balik untuk satu cas dikatakan empat jam, enam setengah jam dengan ANC dihidupkan, dan enam setengah jam dengan ANC dimatikan. Huawei FreeBuds Pro 2 berharga setara dengan 199 euro di beberapa pasaran.

Huawei Enjoy 50 Pro, yang telah disetujui oleh Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat China, menggunakan skrin LCD 6,7 inci, bateri 5000mAh terbina dalam, menyokong pengecasan berwayar 40W dan HarmonyOS. Ia mempunyai kamera utama 50MP dan dua lensa 2MP di bahagian belakang, serta kamera selfie 8MP.

Lihat juga:Huawei lancar telefon pintar siri Nova 10

Huawei MatePad Pro 11 adalah tablet unggulan baru syarikat dengan skrin 11 inci dan pemproses Qualcomm 888 yang menyokong pengecasan berwayar 40W.