Huawei akan melancarkan barisan telefon pintar baru pada 7 September, hari yang sama dengan acara Apple

Blogger teknologi CinaWangzai Baishitong“Menurut laporan, Huawei akan mengadakan pelancaran produk untuk telefon pintar siri Mate 50 pada 7 September, yang juga merupakan hari ketika Apple merancang untuk mengadakan pelancaran musim gugur pertama.”Bloomberg.

Siri peranti baharu Huawei itu dijangka mempunyai empat model termasuk Mate 50e, Mate 50, Mate 50 Pro dan Mate 50 RS. Kecuali Mate 50E yang dilengkapi dengan chipset Snapdragon 778G, tiga model lain dilengkapi dengan SM8425 (Snapdragon 8 Gen1 4G).

Sebagai tambahan, Cailian News Agency melaporkan pada 19 Ogos bahawa model telefon pintar Huawei Mate 50 telah memulakan pengeluaran besar-besaran. Ia akan menggunakan skrin melengkung atas domestik, kadar penyegaran adaptif 120Hz, kamera depan dan reka bentuk lubang tengah. Ia juga akan menggunakan lebih banyak komponen dan teknologi teras domestik.

Produk siri Huawei Mate 50 dijangka dilengkapi dengan sistem HarmonyOS 3.0 syarikat dan sistem kamera Huawei XMAGE baru, bekerjasama dengan teknologi pengoptimuman perisian untuk meningkatkan prestasi.

Lihat juga:Reka bentuk kamera belakang telefon pintar Huawei Mate 50 Pro bocor

Pada awal bulan Ogos, tiga model Huawei-BNE-AL00, DCO-AL00 dan CET-AL00-memperoleh sijil akses rangkaian dari Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat China. Tiga model itu dijangka Huawei Mate 50, Huawei Mate 50 Pro dan Huawei Mate 50 RS. Maklumat sijil menunjukkan bahawa ketiga-tiga peranti tersebut tidak menyokong 5G, dan semuanya adalah telefon bimbit dwi-siap sedia dwi-kad yang dilengkapi dengan sistem operasi HarmonyOS.

Di samping itu, pada awal April tahun ini, Richard Yu mengatakan dalam wawancara, “Bekalan telefon pintar Huawei telah bertambah baik. Tahun lalu, bekalan telefon pintar kami sangat sukar. Tahun ini, bekalan telefon pintar kami mula pulih, jadi Anda boleh membeli produk dan telefon pintar Huawei.”