Eksekutif Huawei Lu Hongju: Tahun depan, kami akan memberi tumpuan untuk membina sistem standard automasi memandu bersyarat tiga peringkat

Sidang Kemuncak Industri Rangkaian Automatik telah diadakan di Beijing pada hari Khamis. Pada majlis itu, Lu Hongju, Presiden Jabatan Pembangunan Awam Huawei, mengatakan bahawa tahun depan akan menjadi kunci kepada pembinaan sistem standard teknologi automasi pemanduan bersyarat Tahap 3. Dengan sistem seperti itu, sangat menjanjikan untuk mencapai penyebaran Tahap 3 secara besar-besaran di China dalam dua hingga tiga tahun ke depan.

“Automasi pemanduan tinggi dari tahap 3 hingga tahap 4 akan menjadi lompatan besar, dengan nilai yang sangat tinggi, dan tentu saja cabarannya juga besar. Ia memerlukan penyelidikan bersama dari semua pihak dalam industri untuk membentuk kekuatan bersama,” kata Lu.

Lew menambah bahawa setakat ini, rangkaian pemanduan autonomi telah mengatasi kerumitan yang semakin meningkat dengan inovasi teknologi. Untuk mencapai2025 Tahap 4 Automasi Memandu Tinggi, Perusahaan harus fokus untuk mencapai dua tujuan.

Yang pertama adalah meningkatkan kualiti dan pendapatan, iaitu untuk pengguna dan pelanggan industri, lebih dari 90% pesanan diterima dalam talian, dan kadar pesanan tepat waktu platform melebihi 95%. Sementara itu, tidak boleh ada keluhan kegagalan besar. Kedua, syarikat mesti mengurangkan kos dan meningkatkan kecekapan, terutamanya dalam operasi.

Lihat juga:Ketua Pegawai Eksekutif Huawei Xu Zhijun meramalkan bahawa 6G akan memasuki pasaran sekitar 2030

Di samping itu, Wang Tao, pengarah eksekutif dewan pengarah Huawei, juga berkongsi pandangan Huawei mengenai status pembangunan dan masalah industri rangkaian pemanduan autonomi, serta penyebaran strategik syarikat dalam bidang ini.

Wang berkata rangkaian memandu sendiri adalahRangkaian Komunikasi Huawei 2030“Menuju jaringan tingkat 4 yang sangat bebas pada tahun 2025 adalah cabaran yang menarik tetapi sukar. Kita perlu bersama-sama menjelaskan tujuan pembangunan L4, melakukan pekerjaan yang baik dalam inovasi teknologi, dan mencapai pembangunan berkualiti tinggi.”