E-commerce Missfresh yang disokong oleh Tencent kini telah mendarat di platform JD Daojia

Bermula bulan ini, pengguna China boleh mengakses produk yang dijual oleh permulaan runcit dalam talian Missfresh di Kyodo Ka Sha, anak syarikat Dada Group. JD.com adalah syarikat induk JD Daojia sebelum penggabungan dengan Dada pada tahun 2016, dan masih memegang saham terbesar di platform pasar raya O2O.

Menurut artikel yang disiarkan oleh Dada WeChat, pengguna kini boleh membeli barangan dari kedai runcit Missfresh berdekatan di rumah Kyodo dan menghantarnya dalam masa satu jam. Jenis komoditi termasuk keperluan harian seperti buah-buahan, sayur-sayuran, daging, ayam dan telur.

Lihat juga:Permulaan runcit Cina MissFresh mengemukakan prospektus secara peribadi kepada SEC

Dalam beberapa minggu sejak pelancarannya, jualan Missfresh di platform Jingdong Daojia telah berkembang dengan pesat. Buah-buahan, sayur-sayuran, produk tenusu, daging, bijirin dan perasa minyak mewakili lima kategori teratas dengan jualan tertinggi.

Jiang Jun, pengurus besar Jabatan Pertumbuhan Perniagaan JD Daojia, berkata syarikat itu mempunyai lebih daripada 100,000 kedai runcit, meliputi kira-kira 1,400 daerah dan bandar di seluruh negara. “Kerjasama dengan Missfresh telah memperkaya lagi penawaran produk segar di platform JD Daojia, dengan harapan dapat memberi pengguna pilihan yang lebih pelbagai dan lebih baik,” kata pekerja itu.

Wang Cheng, ketua Pusat Pengguna Missfresh, berkata: “Kami berharap dapat bekerjasama dengan JD Daojia agar semua makanan segar dapat dipaparkan di meja setiap keluarga.”