Cip Nanocore menerima puluhan juta yuan dalam pusingan pembiayaan Pra-A

Baru-baru ini, Nanocore Chip, sebuah syarikat reka bentuk cip komputer Internet of Things、Menyelesaikan pusingan pembiayaan Pra-A bernilai puluhan juta yuanPelabur adalah Hubei Xiaomi Yangtze River Industry Investment Fund Management Co., Ltd. dan Liling Fund. Pemegang saham sedia ada Sequoia China dan Beijing Yuanpei Fund di bawah Founder H Fund terus melabur, dan Lighthouse Capital berfungsi sebagai penasihat kewangan eksklusif.

Nanchip beribu pejabat di Hangzhou, dengan anak syarikat dan cawangan milik penuh di Wuxi dan Shanghai. Selepas pusingan pembiayaan ini, syarikat itu merancang untuk menubuhkan sub-pusat R&D di Belanda, Beijing dan Shenzhen. Pasukan pengasas telah menerbitkan 6 hasil pengukuran cip AIoT yang memecahkan rekod dunia semasa di ISSCC (International Solid State Circuit Conference) dalam tiga tahun terakhir.

Cip teras nano mempunyai empat sistem teknologi terkemuka di peringkat antarabangsa dalam bidang cip AIoT, termasuk seni bina cip pemacu peristiwa penggunaan kuasa ultra rendah, litar ambang dekat adaptif gelung tertutup, teknologi penginderaan berketepatan tinggi penggunaan kuasa ultra rendah, dan teknologi enjin AI tertanam cekap tenaga.

Lihat juga:Keluaran tahunan cip MCU yang dikembangkan sendiri Midea mencapai 10 juta pada tahun 2021

Nanochip berkomitmen untuk membuat produk cip AIoT, dan telah mencapai aplikasi batch dalam elektronik pengguna, peranti yang dapat dipakai, terminal mudah alih, peralatan rumah tangga, rumah pintar, alat kuasa dan industri lain. Syarikat ini juga akan meneroka bidang baru seperti kenderaan tenaga baru, robot, kenderaan tanpa pemandu, pembuatan pintar, dan bandar pintar.