Arcfox Alpha S Huawei HI Edition EV Dihantar Secara Rasmi

Versi HI baru model kenderaan elektrik Arcfox Alpha S, yang dikembangkan bersama oleh Arcfox dan Huawei, secara rasmi memulakan penghantaran besar-besaran pada 16 Julai.

Wang Jun, COO Bahagian Penyelesaian Kereta Pintar Huawei, mengatakan bahawa penghantaran versi HI baru Arcfox Alpha S hanyalah permulaan. Pada masa akan datang, semakin banyak fungsi peringkat tinggi akan dibuka melalui OTA.

Arcfox mengatakan bahawa versi HI Alpha S yang baru adalah kereta pertama yang dihasilkan secara besar-besaran di dunia yang dilengkapi dengan penyelesaian kereta pintar tumpukan penuh Huawei HI, menyokong sistem bantuan pemanduan pintar jalan raya peringkat tinggi, dan dilengkapi dengan kokpit pintar berasaskan HarmonyOS sebagai model elektrik tulen mewah.

Versi HI baru Arcfox Alpha S mempunyai sandaran pada sensor, bateri, CPU, brek, stereng dan seni bina. Apabila sistem utama kenderaan mengalami kegagalan kecemasan, ia secara automatik dapat beralih ke sistem sandaran dalam waktu yang singkat untuk memastikan keselamatan perjalanan sejauh mungkin.

Model baru ini dilengkapi dengan 34 sensor dan platform pengkomputeran pemanduan pintar berprestasi tinggi. Kokpit pintar berdasarkan HarmonyOS membolehkan telefon pintar berhubung dengan kereta dengan lancar, dan platform voltan tinggi 800V meningkatkan kelajuan dan kecekapan pengecasan.

Lihat juga:Rakan automotif Huawei Sokang meramalkan kerugian sekitar AS $250 juta pada separuh pertama 2022

Di masa depan, Arcfox secara beransur-ansur akan menyelesaikan pelepasan fungsi bantuan pemanduan pintar peringkat tinggi, termasuk bantuan pelayaran pintar berkelajuan tinggi (ICA), bantuan navigasi pemanduan pintar berkelajuan tinggi (NCA), tempat letak kenderaan valet automatik (AVP), dll. Tahun ini, 84 stesen pengecasan super dirancang untuk dilaburkan di lima bandar utama di China.