ZTE melancarkan PC awan berasaskan komputer riba pertama di industri

Pembekal peralatan telekomunikasi China ZTE mengumumkan pada hari IsninKomputer pengkomputeran awan berasaskan komputer riba pertama W600D, pada Sidang Kemuncak Ekologi Rangkaian Awan tahunannya 2022. Produk ini mempunyai mudah alih yang sangat tinggi, prestasi yang kuat, keselamatan dan kebolehpercayaan, dan jejak karbon rendah.

Skala fleksibel dan peruntukan sumber berdasarkan permintaan di “awan” membolehkan penyesuaian fleksibel spesifikasi CPU, GPU, memori dan cakera. Oleh itu, ia dapat memenuhi keperluan pengaturcaraan R & D, main balik video, rendering grafik 3D, permainan dalam talian dan aplikasi lain. Ia boleh menyokong sehingga 64 CPU teras dan 256GB memori, yang merupakan kelebihan prestasi teoritis berbanding komputer tradisional.

Ia boleh digunakan sebagai terminal awam perusahaan, yang membolehkan pekerja yang berbeza mengimbas kod untuk log masuk ke meja peribadi mereka. Pada masa yang sama, ia juga boleh digunakan sebagai terminal awam untuk keluarga, menyedari keperluan pembelajaran dalam talian dan hiburan ahli keluarga yang berbeza.

W600D menggunakan casing perak matte. Ia setebal 13.9mm dan berat bersih 1.25kg, dilengkapi dengan paparan 14 inci, papan kekunci bersaiz penuh dan kamera definisi tinggi, antara ciri lain. Syarikat itu mendakwa bahawa W600D mempunyai jangka hayat bateri super lapan jam, dilengkapi dengan teknologi hibernasi automatik yang siap sedia sepanjang hari.

Lihat juga:A.S. mengangkat percubaan untuk ZTE

W600D sendiri dilengkapi dengan sistem Android 11 yang ditingkatkan keselamatan dan memerlukan penggunaan penyelesaian PC awan uSmart ZTE.

Sebagai tambahan, pada 11 Mac, ZTE melancarkan produk PC awan-W100D. Saiznya kecil, dengan modul Bluetooth dan WiFi terbina dalam untuk sambungan mudah. W100D menyokong output HDMI dan dikuasakan oleh penyambung jenis-C. ZTE Cloud PC W100D mendakwa dapat mengawal kadar bit desktop secara adaptif dalam julat lebar jalur 100Kbps hingga 20Mbps.