Yang Jian, bekas naib presiden barisan produk Huawei, bergabung dengan Denglin Technology

Penyedia cip pemproses pengkomputeran Cina Denglin TechnologyMengumumkan Yang Jian, bekas naib presiden barisan produk Huawei, bergabung dengan syarikat itu sebagai naib presiden operasi globalnya.

Yang mempunyai pengalaman lebih dari 25 tahun dalam rantaian bekalan dan pengurusan strategik. Dia bertanggungjawab untuk perancangan strategik dan transformasi digital keseluruhan rantaian bekalan kumpulan perniagaan Huawei Net & Enterprise, termasuk produk pusat data, perniagaan perusahaan, stesen pangkalan, dll., Dengan skala lebih dari 40 bilion dolar AS.

Semasa berkhidmat sebagai ketua pengurusan bekalan dan permintaan untuk iPhone Apple di China, Yang menyumbang kepada keseimbangan penawaran dan permintaan dan peningkatan kapasiti pengeluaran pelbagai model iPhone.  

Yang Jian mengulas mengenai pemindahan pekerjaan baru-baru ini, “Bergabung dengan Denglin Technology, saya akan komited untuk membina rantaian bekalan yang cekap dan tangkas dan pasukan Operasi Fokus Pelanggan. GPU + adalah pemproses AI berasaskan GPU yang dikembangkan secara bebas oleh syarikat. Kami akan berorientasikan pelanggan, Bekerjasama dengan rakan rantaian bekalan untuk menjalankan pengeluaran berkualiti tinggi dan berskala besar, dan membina syarikat itu menjadi syarikat platform cip AI 100 bilion yuan (AS $15.464 bilion).”

Lihat juga:Huawei mengeluarkan sistem operasi Mine HarmonyOS

Teknologi Denglin beribu pejabat di Shanghai dan memberi tumpuan kepada menyediakan platform pengkomputeran untuk bidang pengkomputeran yang baru muncul. Produknya memberi tumpuan kepada penyelesaian sistem berasaskan cip. Pada masa ini, produk siri Goldwasser pertamanya berdasarkan seni bina GPU + telah dihasilkan secara besar-besaran dan digunakan untuk keselamatan, teknologi Internet, peralatan bandar pintar dan industri lain.