Xiaopeng Motors mencapai perjanjian perkhidmatan kereta eHi

Pembuat kereta EV China Xiaopeng Motors mengumumkan pada 19 JulaiMencapai kerjasama strategik dengan penyedia perkhidmatan sewa kereta terkemuka China, Car ServicesKedua-dua pihak akan meningkatkan perolehan kenderaan dan meningkatkan kerjasama operasi dalam tiga tahun ke depan, dan juga akan mempromosikan penyelesaian sistem supercharging. Di samping itu, kedua-dua syarikat akan berusaha untuk meningkatkan operasi kenderaan dan pengalaman perkhidmatan pengguna.

Setelah menyelesaikan transaksi, eHi akan membeli dan mengendalikan model Xiaopeng Motors dalam beberapa kumpulan. Pada masa ini, Xiaopeng Motors telah menghantar kenderaan pertama ke eHi dan akan digunakan di tujuh bandar yang berbeza termasuk Guangzhou, Shenzhen, Tianjin, Hangzhou, Zhengzhou, Haikou dan Sanya sepanjang musim panas. Perlu disebutkan bahawa ini adalah kali pertama pengeluar kenderaan tenaga baru bekerjasama dengan platform penyewaan perjalanan untuk melepaskan EV secara berkumpulan.

Yihi Car Service adalah salah satu penyedia perkhidmatan penyewaan kereta dan kereta terbesar di China. Ia mempunyai lebih daripada 10,000 gerai perkhidmatan langsung di lebih dari 500 bandar di seluruh negara, menyediakan lebih dari 200 model, dan mempunyai armada lebih dari 80,000 kenderaan.

Lihat juga:Ketua Pegawai Eksekutif Xiaopeng He Xiaopeng mengeluarkan video kereta terbang

Cai Lei, Naib Presiden Eksekutif dan Ketua Pegawai Pemasaran eHi, berkata: “Ini akan menjadi tonggak penting dalam strategi kenderaan tenaga baru kami. Lebih banyak pengguna akan berpeluang untuk mencuba produk Xiaopeng Motors yang sangat baik. Kerjasama ini akan menjadi kenderaan tenaga baru di China. Pembangunan industri membawa penerokaan yang lebih berguna.”

Wang Tong, naib presiden Xiaopeng Motors, mempunyai harapan yang tinggi untuk kerjasama ini, dengan harapan ia tidak hanya terbatas pada tahap perolehan, tetapi juga dapat meneroka model yang lebih inovatif dalam dimensi lain seperti ekologi automotif dan perjalanan selain susun atur pengisian dan pengalaman peranti pintar.