Xiaopeng Motors bertindak balas terhadap tuduhan pelanggan yang ditipu

Pada hari Isnin, Litchi News melaporkan bahawa pada bulan Oktober tahun ini,Seorang lelaki bernama Chen di Nanjing memutuskan untuk membeli sebuah kereta Xiaopeng Motors P7Di ruang pameran Xiaopeng Motors di pusat membeli-belah tempatan. Dia membayar deposit 5,000 yuan dan menandatangani perjanjian pembelian dengan kedai. Namun, ketika kereta itu diserahkan pada bulan November, dia diminta membayar 7,000 yuan tambahan.

Perjanjian pembelian kereta mengingatkan bahawa Xiaopeng Motors P7 yang dibeli oleh Encik Chen mengenakan sejumlah 279,650 yuan, termasuk deposit 5,000 yuan. Hasilnya ialah Encik Chen harus membayar sejumlah 274,650 yuan.

Pengarah Jualan & nbsp Nanjing Xiaopeng Automobile Sales Service Co., Ltd; Hal ini menunjukkan bahawa kenderaan tenaga baru dengan harga kurang dari 300,000 dapat menerima subsidi negara, jadi adalah perkara biasa di industri ini untuk sengaja menurunkan harga kontrak dan mengharuskan pengguna membayar selebihnya ketika mereka menyerahkan kereta.

Pengarah jualan menjelaskan bahawa harga sebenar kontrak dan kereta harus dijelaskan oleh kakitangan jualan apabila kontrak ditandatangani. Dia menyebut bahawa semua kontrak kereta runcit di kedai mengikuti prosedur tersebut. Namun, Chen mengatakan bahawa dia tidak tahu apa-apa ketika dia membeli kereta itu, dan jurujual tidak mengatakan harganya lebih tinggi daripada yang dikontrak.

Lihat juga:Xiaopeng memperoleh pensijilan ISO 27001 dan ISO 27701, mematuhi standard pengurusan keselamatan maklumat dan perlindungan privasi global

Xiaopeng Motors menjawab pada hari Rabu bahawa syarikat itu telah menyiasat perkara itu dan memutuskan bahawa kakitangan kedai tidak memahami dengan jelas dasar promosi yang relevan pada bulan November dalam proses berkomunikasi dengan pelanggan. Ini menyebabkan salah faham di kalangan pelanggan, dan jurujual gagal menyelesaikan masalah untuk pelanggan dalam proses berikutnya. Sebabnya, Xiaopeng Motors dengan tulus meminta maaf atas ketidaknyamanan dan masalah yang ditimbulkan kepada pelanggan ini.

Hasilnya, Xiaopeng Motors akan menyeragamkan proses penjualan dan penghantaran kedai, memperkuat latihan profesional kakitangan kedai, dan memberikan perkhidmatan yang lebih baik kepada pengguna dari akhir penjualan dan penghantaran.