Xiaopeng memperoleh pensijilan ISO 27001 dan ISO 27701, mematuhi standard pengurusan keselamatan maklumat dan perlindungan privasi global

Pembuat kereta elektrik China Xiaopeng mengumumkan pada hari SelasaMendapat pensijilan ISO 27001 (Sistem Pengurusan Keselamatan Maklumat) dan ISO 27701 (Sistem Pengurusan Perlindungan Privasi)Dikeluarkan oleh British Standards Institute (BSI), badan pensijilan standard yang terkenal di peringkat antarabangsa.

Pengesahan dua faktor ISO 27001 dan ISO 27701 membuktikan keselamatan data dan maklumat Xiaopeng,   Dan komitmen penuh terhadap isu perlindungan privasi pengguna.

Pensijilan BSI merangkumi pelbagai bidang, termasuk reka bentuk, penyelidikan dan pengembangan, pembuatan, penjualan dan perkhidmatan sokongan untuk kenderaan tenaga bersih, seperti pengisian, perkhidmatan kewangan, perkhidmatan pelanggan dan banyak lagi. Pensijilan itu juga meliputi perkhidmatan rangkaian kenderaan (Xmart OS) dan Sistem Bantuan Pemandu Lanjutan (XPILOT), reka bentuk platform pengurusan, pembangunan dan perkhidmatan penyelenggaraan produk dan sistem Xiaopeng untuk pasaran China.

Sistem dan rangkaian Xiaopeng yang mapan sudah mempunyai firewall keselamatan data tiga lapisan, fungsi keselamatan data mudah alih awan yang didorong oleh kecerdasan buatan, dan ARW & nbsp yang disokong oleh cip keselamatan berprestasi tinggi yang disulitkan; .

Pada bulan November tahun ini, Xiaopeng melancarkan SUV pintar G9 unggulan, yang dibina sesuai dengan standard reka bentuk keselamatan C-NCAP dan E-NCAP 5-bintang, serta standard pensijilan kenderaan WVTA EU yang ketat. Sejajar dengan usaha Xiaopeng untuk mobiliti yang lebih hijau, lebih selamat, dan lebih lestari, G9 memenuhi syarat pensijilan 3R EU, penanda aras keperluan perlindungan alam sekitar antarabangsa, dengan kadar penggunaan semula lebih dari 85% dan kadar kitar semula lebih dari 95%.

Lihat juga:Xiaopeng melancarkan SUV pintar unggulan G9 baru untuk pasaran global