Xiaomi MIX4 Bakal Hadir Dengan Paparan Infinite?

Seorang blogger Weibo bernama Digital Device Chat Group menyiarkan foto pelindung skrin kaca tempered telefon bimbit, mencetuskan spekulasi di kalangan netizen mengenai tetapan skrin Xiaomi MIX4 baru yang belum dirilis.

Penjaga skrin kaca tempered yang terdedah kali ini tidak mempunyai lubang atau alur untuk kamera menghadap ke depan. Laporan sebelumnya menyebutkan bahawa Xiaomi dapat menerapkan teknologi kamera bawah layar untuk model MIX generasi baru.

Menurut blog tersebut, Mi MIX 4 mungkin mempunyai kelengkungan skrin yang agak kecil dan ini akan memberikan visual yang lebih baik disamping masih memastikan kebolehkerjaan skrin sesentuh yang tepat.

Khabar angin mengenai telefon baru semakin meningkat.

Ada yang mengatakan Xiaomi MIX 4 hanya mempunyai satu versi, dengan skrin resolusi 1080p+ dengan 6.67 inci TCL CSOT. Peranti ini akan dilengkapi dengan cip Qualcomm Snapdragon 888 Plus dan bateri 5000 mAh, dan juga akan mempunyai pengecasan pantas berwayar dan tanpa wayar.

Baru-baru ini, seseorang yang mengetahui perkara itu mengatakan bahawa Xiaomi MIX4 telah memperoleh lesen akses rangkaian dari Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat dan dijangka akan disenaraikan sekitar 11 Ogos.

Seorang blogger Weibo lain menunjukkan bahawa harga MIX4 mungkin serupa dengan harga Xiaomi 11 Ultra, yang mempunyai harga awal 5,999 yuan.

Lihat juga:Xiaomi mengatasi Apple untuk menjadi penghantaran telefon pintar kedua terbesar di dunia pada suku kedua 2021