Xiaomi MIX FOLD 2 akan dilancarkan pada ucapan tahunan Lei Jun

Lei Jun, pengasas, ketua dan Ketua Pegawai Eksekutif Xiaomi gergasi teknologi yang berpangkalan di Beijing, mengumumkan melalui media sosial pada 8 OgosBeliau dijadual mengadakan ceramah tahunan pada 11 Ogos ini, jam 7 malam. Menurut blogger teknologi Weibo terkenal “Stesen Sembang Digital”,Produk baru Xiaomi MIX FOLD 2 dilancarkanJuga dijadualkan pada 11 Ogos.

Lei Jun berkata, “Tema pidato ini adalah untuk melintasi palung kehidupan. Setiap orang akan menghadapi kemunduran dan kegagalan ketika mereka dewasa. Saya bersedia untuk berkongsi bagaimana saya berjaya keluar dari palung kehidupan dan pelajaran yang saya pelajari darinya.” Ini akan menjadi ucapan tahunan ketiga eksekutif teknologi.

Dalam ucapan tahunan Ray tahun lalu, dia tidak hanya berkongsi trend Xiaomi, tetapi juga mengeluarkan beberapa produk baru. Berdasarkan spekulasi ini, ucapan tahunan ini juga harus mempunyai beberapa produk baru untuk ditunggu-tunggu.

Dua produk Snapdragon 8 + Gen 1 terbaru Xiaomi kini telah melengkapkan ketiga-tiga sijil tersebut. Model 22061218C dijangka menjadi Xiaomi MIX FOLD 2, dan model 22081212C dijangka Redmi K50 Ultra (dijangka akan dikeluarkan pada bulan Ogos). Rendering yang bocor menunjukkan bahawa MIX FOLD 2 menggunakan skrin luar berlubang tengah tanpa lubang yang jelas di skrin dalaman.

Mi MIX Fold (Sumber gambar: Mi)

MIX FOLD 2 baru menambah “12GB + 512GB dan 12GB + 1TB” pada storan, sementara Redmi K50 Ultra menambah “12GB + 256GB dan 8GB + 128GB”

Sebelumnya, laman web komuniti syarikat Xiaomi mendedahkan bahawa Xiaomi MIX FOLD 2, yang diberi nama kod “Zizhan”, akan mempunyai paparan 8 inci, yang tidak jauh berbeza dengan mini iPad 8.3 inci. Eksplisit 6.5 inci membolehkan lipatan dua hala.

Menurut berita, Xiaomi MIX FOLD 2 akan dilengkapi dengan cip Snapdragon 8 + Gen 1, dengan kadar penyegaran tinggi 2.5K LTPO 120Hz pada skrin dalaman dan luaran, kawalan lipatan yang lebih baik, dan perubahan pada reka bentuk skrin luaran. Ia akan dilengkapi dengan sensor 50 megapiksel yang besar dan menyokong rakaman video Leica Imaging dan Dolby Vision HDR.

Lihat juga:Xiaomi melancarkan cermin mata foto, bermula dari $370

Laporan itu juga menyatakan bahawa MIX FOLD 2 baru akan menggunakan cip pencitraan profesional yang dikembangkan sendiri oleh syarikat-Surge C1. Cip ini mempunyai konfigurasi penapis ganda, yang dapat merealisasikan pemprosesan selari isyarat frekuensi tinggi dan rendah dan meningkatkan kecekapan pemprosesan isyarat sebanyak 100%. Pemproses menggunakan algoritma yang dibangunkan sendiri, yang dapat meningkatkan prestasi 3A (AF, AWB, AE) imej.