Xiaomi India mengumumkan kerjasama dengan Shell India

Pada hari Selasa, Xiaomi India mengumumkan kerjasama baru dengan Shell India dengan tujuan untuk menjadikan produknya lebih mudah diakses oleh pengguna.

Kerjasama itu akan bermula di Bangalore, di mana Shell telah memilih lima stesen minyak untuk menjual pelbagai aksesori dan keperluan harian Xiaomi, termasuk pemampat udara elektrik mudah alih, Mi Smart Band 5, pisau cukur, fon kepala, bank kuasa Redmi 20000mAh dan banyak lagi.

Xiaomi India mengatakan visinya adalah untuk menjadikan teknologi dan inovasi lebih mudah diakses oleh pengguna di seluruh negara, sambil memperluas pangkalan pelanggannya. Melalui perkongsian dengan Shell, pengguna akan dapat membeli aksesori Xiaomi dan Redmi kegemaran mereka semasa dalam perjalanan.

Lihat juga:Xiaomi merancang untuk menghasilkan telefon pintar di Argentina

Xiaomi India juga melancarkan penyelesaian berbilang saluran pertamanya tahun lalu, yang disebut Mi Commerce. Saluran baru bertujuan untuk mengaburkan garis antara ketersediaan dalam talian dan luar talian. Pada akhir 2021, Xiaomi mengumumkan bahawa ia telah membuka kedai Mizhijia ke-10,000 di luar talian di China, dan sekarang Will akan memberi perhatian lebih kepada pengembangan global.