Wuling Automobile melancarkan teknologi hibrid baru

Wuling Automobile mengumumkan pada 19 Julai bahawa iaPenghantaran Hibrid Khas (DHT), transmisi elektromagnetik satu kelajuan pertama di dunia.

Pada 14 Julai, Wuling mengumumkan bahawa iaSecara rasmi memasuki pasaran kenderaan hibrid, menggariskan usaha masa depannya dalam produk hibrid hibrid dan plug-in.

Wuling mendapati melalui data ujian awam bahawa dalam penggunaan harian, model hibrid menempati 90% pemandangan pemanduan bandar, dan kelajuan kenderaan berada di bawah 80km/j 95% dari masa itu. Di samping itu, syarikat mendapati bahawa mod pemacu elektrik adalah saluran utama. Untuk pengalaman yang lebih induktif, Wuling berjaya mengembangkan DHT elektromagnetik satu gear.

Wuling mengatakan bahawa dibandingkan dengan DHT hidraulik tradisional, DHT elektromagnetik gear tunggal menggunakan kaedah gabungan elektromagnetik yang cekap, yang tidak akan menyebabkan kemerosotan pengalaman kerana perubahan sifat fizikal bendalir. Ia juga mempunyai ketepatan kawalan kelajuan ultra tinggi, pertukaran yang lebih pantas dan lancar.

Kecekapan komprehensif DHT elektromagnetik tunggal ini mencapai 98%. Apabila gear depan dan belakang klac elektromagnetik digabungkan, tidak ada kehilangan tenaga pemindahan minyak DHT hidraulik, dan tidak ada kehilangan tenaga geseran klac konvensional, yang cekap dan stabil.

Data Wuling menunjukkan bahawa sistem klac elektromagnetnya telah menyelesaikan 1 juta pengesahan ikatan dan 35,000 jam pengesahan bangku. Di samping itu, teknologi terasnya-aplikasi DHT elektromagnetik-telah memperoleh pensijilan pihak berkuasa antarabangsa ASPICE CL2 oleh Jawatankuasa Teknologi Maklumat Bersama ISO/IEC.

Lihat juga:Kenderaan elektrik SAIC-GM-Wuling NEV Air dimasukkan ke dalam pengeluaran di India

Menurut Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat China, kenderaan hibrid pertama Wuling adalah Wuling Star. Ia adalah SUV kompak yang menyasarkan generasi muda melalui reka bentuk dan konfigurasi. Dari segi kuasa, Xingchen menggunakan enjin 1.0L 110kW dan bateri lithium-ion ternary.