Vivo lancar laporan kelestarian pertama

Pada 26 Julai, syarikat elektronik China vivo mengumumkanLaporan Pembangunan Lestari 2021Ini terutama digambarkan dalam empat aspek: perkongsian teknologi, simbiosis hijau, penciptaan nilai dan faedah sosial.

Vivo selalu mempunyai pandangan mengenai keperluan pengguna, memfokuskan pada empat dimensi teknikal reka bentuk, pencitraan, sistem, dan prestasi, membangun rangkaian R&D global, dan menggunakan inovasi teknologi seperti cip pencitraan bebas, sistem pencitraan yang dibuat bersama oleh Vivo dan Zeiss, cap jari layar, dan platform awan mikro untuk pengguna Buat pengalaman terbaik.

Tidak hanya itu, vivo berkomitmen untuk menciptakan dunia digital yang lebih adil melalui inovasi teknologi, dengan fokus pada fitur produk yang ramah pengguna, seperti aksesibilitas informasi, desain yang sesuai dengan usia, dan mod anak-anak, dan melalui vivo auditori, panggilan yang dapat diakses, pengenalan suara, sari kata AI, dll. Reka bentuk dan pengembangan yang berterusan dan lelaran produk dan ciri membantu setiap pengguna merangkul dunia digital.

Dari segi produk, vivo mengintegrasikan konsep “kitaran karbon rendah” ke dalam semua aspek kitaran hidup produk. Melalui penggunaan pembungkusan hijau, kawalan ketat bahan berbahaya, dan pembentukan mekanisme kitar semula dan pelupusan, ia secara konsisten mengurangkan kesan produk terhadap alam sekitar dan memperkuat penggunaan sumber.

Dari segi operasi, vivo mempromosikan pengeluaran dan operasi hijau dan rendah karbon, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar, dan mengurangkan penggunaan sumber tenaga dan pelepasan pencemaran melalui peningkatan proses dan pengoptimuman pengurusan yang diwakili oleh fotovoltaik yang dibina sendiri dan pengukuhan pengurusan air.

Lihat juga:Telefon pintar Vivo X80 Pro + dijangka dilancarkan Oktober

Pada bulan Julai 2022, vivo dan One Planet Foundation (OPF) bersama-sama melancarkan “National Park Guardian Initiative”, yang bertujuan untuk membantu membina taman negara dan melindungi keanekaragaman hayati.

Di samping itu, vivo secara aktif mengambil bahagian dalam perumusan standard dalam bidang teknikal seperti komunikasi, kecerdasan buatan, dan Internet of Things (IoT), dengan lebih daripada 400 projek.