Vivo akan melancarkan produk tablet yang dilengkapi dengan Snapdragon 870

Pada bulan Ogos tahun ini, naib presiden vivo mendedahkan bahawa syarikat itu akan melancarkan tablet pada separuh pertama 2022. Pada hari Sabtu, sebuah acara yang dipanggil ‘@ Stesen sembang digitalSyarikat itu kini merancang untuk melancarkan produk tablet dengan pemproses Snapdragon 870 SoC.

Walaupun nama tablet belum diumumkan, model ini mempunyai tanda dagangan “vivo pad” yang didaftarkan di Pejabat Harta Intelek Kesatuan Eropah (EUIPO) pada bulan Jun tahun ini. Ia tergolong dalam kategori 9 dan merangkumi pelbagai kategori produk, termasuk pembantu digital peribadi (PDA) dan tablet. Sementara itu, ada juga netizen yang menemui peranti Vivo disyaki tablet di TUV dengan kapasiti bateri 8040mAh.

Mengenai lokasi tablet vivo, bocor mengatakan terdapat banyak versi, termasuk tablet dakwat, tablet permainan bersaiz kecil dan tablet perdana OLED skrin besar.

Selain Vivo, OnePlus dan OPPO juga dijangka akan mengeluarkan produk tablet. Yang pertama mendaftarkan tanda dagangan “OnePlus Pad” di EUIPO pada bulan Julai. Pada bulan September tahun ini, Liu Bo, naib presiden OPPO, mengungkapkanProduk rata akan dilancarkan pada separuh pertama tahun depan, dan mengeluarkan poster promosi yang memaparkan produk tablet pada pelancaran produk baru syarikat pada 16 September tahun ini.

Lihat juga:Vivo Watch 2 Preview dengan skrin AMOLED dan bateri 501mAh