Versi prestasi Smart #1 BRABUS akan dikeluarkan pada 26 Ogos

Pada 15 Ogos, jenama kenderaan tenaga baru Smart yang ditubuhkan bersama oleh Mercedes-Benz dan Geely dilancarkanVersi Prestasi BRABUS Smart # 1 Baru dengan Pelbagai GambarKereta itu akan dilancarkan di Pameran Auto Chengdu ke-25 pada 26 Ogos.

Berbanding model terdahulu, Smart #1, BRABUS Performance Edition tampil lebih sporty dan dilengkapi kit BRABUS. Kereta ini direka dengan tona dua warna dengan warna merah terang yang dipadankan dengan bumbung, cermin luaran. Selain itu, kereta ini mempunyai rim dinamik pemutar 19 inci dan kaliper berwarna merah.

Smart # 1 BRABUS Performance Edition (sumber gambar: Smart)

Dari segi reka bentuk dalaman, Smart # 1 BRABUS Performance Edition menggunakan skema warna hitam BRABUS eksklusif, dan tempat duduk dan stereng menggunakan jahitan merah, yang menonjolkan daya tarikan sukan kereta. Di bahagian bawah stereng dan penahan kepala tempat duduk, kenderaan membawa jenama BRABUS. Selain itu, Smart #1 BRABUS Performance Edition memiliki stereng yang dibalut Alcantara dan kulit serta dilengkapi pedal logam.

Smart # 1 BRABUS Performance Edition (sumber gambar: Smart)

Dari segi kuasa, versi prestasi Smart # 1 BRABUS dilengkapi dengan sistem pacuan empat roda dwi-motor depan dan belakang. Motor hadapan dan belakang masing-masing mempunyai kuasa maksimum 115/200kW dan kenderaan boleh memecut sehingga 100km dalam masa 3.7 saat. Kereta itu menggabungkan bunyi analog tersuai, sistem kawalan elektronik positif dan mod drift.

Lihat juga:Smart #1 muncul dalam daftar pernyataan pihak berwenang China

Di mana visor dipasang secara tradisional di dalam kereta, versi prestasi Baba Smart # 1 mempunyai visor separa kelihatan lembut. Reka bentuk ini berkesan menyekat cahaya yang menyilaukan sambil membuka pandangan pemandu, sekurang-kurangnya menurut sumber rasmi. Harga versi belum didedahkan, tetapi akan dijual dalam jumlah terhad.