Versi kemudi kanan NETA V dilancarkan di Thailand

Pada 24 Ogos, syarikat China Nita Motors mengadakanModel NETA V Rudder KananDi Thailand. Ini menandakan kemasukan rasmi Neta Motors ke pasaran Thailand.

Zhang Yong, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif NETA Automobile, mengatakan: “NETA Automobile telah melancarkan susun atur globalnya dan mempercepat pengembangannya di ASEAN, Kesatuan Eropah dan pasaran lain. Versi kemudi kanan NETA V Thailand menandakan perjalanan kita menuju globalisasi. Langkah baru telah diambil.”

NETA, versi kemudi kanan yang dikeluarkan di Thailand, didasarkan pada siri NETA V syarikat, disesuaikan dan diinovasi agar sesuai dengan keperluan tempatan di pasaran luar negara. Dijangkakan pada akhir tahun ini, 3,000 unit Netta V Right Rudder Edition akan dihantar di Thailand.

Versi kemudi kanan NETA V mempunyai panjang, lebar dan tinggi 4070mm, 1690mm, dan 1540mm, dan jarak roda 2420mm. Ia mengamalkan reka bentuk lumba-lumba yang diselaraskan dan bentuk rintangan angin yang rendah. Tiada butang, skrin sentuh, dan skrin pusat pintar 14.6 inci di dalamnya. Ini menjadikan model ini penuh dengan teknologi di kabin.

Versi kemudi kanan NETA V (sumber gambar: NETA Automobile)

Dari segi hayat bateri, versi kemudi kanan NETA V dilengkapi dengan motor berkuasa tinggi 70kW. Tork maksimum adalah 150N • m, dan masa pecutan 0-50km/j hanya memerlukan 3.9 saat. NEDC sepanjang 384 kilometer dan memenuhi keperluan perjalanan harian kebanyakan pengguna. Dari segi warna badan, terdapat lima pilihan: putih, kelabu, cyan, biru, dan merah jambu.

Pada bulan November 2021, Wangda Automobile danPTT Public LimitedKini, Neta Motors bekerjasama dengan syarikat itu di pasaran kenderaan tenaga baru Thailand, bersiap untuk memasuki pasaran ASEAN.

Dari segi saluran, anak syarikat Neta Motors Thailand mempunyai 25 peniaga sah di Thailand, meliputi Bangkok dan wilayah berdekatan dan kawasan bandar utama di Thailand. Dianggarkan bahawa pada akhir tahun ini, jumlah peniaga sah Wangta Motors akan mencapai 30.

Lihat juga:Nita Motors menambah dua model baru untuk siri V

Di pasaran China, pada akhir bulan Julai, penjualan kumulatif siri NETA V melebihi 100,000 unit. Hanya memerlukan 21 bulan untuk mencapai penjualan ini, menjadikan NETA V sebagai model tenaga baru pertama yang melebihi 100,000 penjualan. Dari Januari hingga Julai 2022, Neta Motors menghantar 77,168 kenderaan, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 185%.