Ubtech Robotics Membekalkan Robot Kecil ke 300 Tadika di Seoul, Korea Selatan

China Artificial Intelligence and Humanoid Robot CorporationUbtech Robotics Diterbitkan di Saluran Weibo-nya, platform media sosial seperti Twitter, dan pada hari Isnin, pemerintah kota Seoul di Korea Selatan baru-baru ini mengumumkan projek perintis untuk pendidikan teknologi. Projek ini bertujuan untuk memperkenalkan robot pendidikan UBTech Alpha Mini ke tadika tempatan dan membantu mendidik kanak-kanak prasekolah dengan kecerdasan buatan.

Menurut Ubtech Robotics, projek ini akan berlangsung selama lima bulan, bermula pada bulan Ogos tahun ini dan akan berakhir pada bulan Disember. Projek ini mensasarkan kanak-kanak berumur 3-5 tahun dan akan meliputi 300 taska di Seoul. Projek ini menggunakan proses pendaftaran pemohon di mana taska tempatan boleh mendaftar untuk mengekalkan bilangan robot yang sesuai. Selepas mendaftar, sekolah akan dapat menggunakan robot secara percuma selama sebulan.

Untuk memenuhi keperluan sekolah dengan lebih baik, perkhidmatan awan Naver Korea juga menambah Alpha Mini Robots     , menjadikan kandungan di platform awan terbuka kepada semua pengguna.

Robot mini Alpha terutama untuk institusi pendidikan K-12 dan keluarga mereka. Ia mempunyai ciri-ciri hiburan seperti berkomunikasi, bergerak, mengenali wajah dan objek. Ia juga dilengkapi dengan ciri-ciri pendidikan seperti pengaturcaraan grafik AI.

Selain robot mini Alpha, Ubtech Robotics juga meluncurkan solusi pendidikan prasekolah AI “Love AI”, yang menyediakan layanan pencerahan kecerdasan buatan untuk anak-anak prasekolah berusia 3-6 tahun.

Lihat juga:Cornerstone Robotics menerima pembiayaan Siri B bernilai AS $78.4 juta, dan Dragon Ball Investment, dana modal teroka Meituan

Ditubuhkan pada tahun 2012, Ubtech Robotics melancarkan rangkaian robot sepanjang hayatnya. Tawaran syarikat itu merangkumi rangkaian robot humanoid pengguna Alpha, robot pengaturcaraan STEM bernama Jimu, robot perniagaan berasaskan awan bernama Cruzr, dan robot Stormtrooper berjalan kaki yang bekerjasama dengan jenama Disney. Syarikat itu juga mengeluarkan robot perkhidmatan humanoid pintar bernama Walker, bersama dengan pelbagai produk lain.

Syarikat itu mengatakan bahawa robot Uber telah membentuk ekosistem pendidikan yang terdiri daripada “perkakasan + perisian + kandungan + perkhidmatan”, menjalankan perkhidmatan pendidikan AI di lebih dari 40 negara, melayani lebih dari 3,000 sekolah rendah dan menengah domestik.