Tim Hortons membuka kedai di China dengan Tencent e-sports Shanghai

Tim Hortons China mengumumkanIa membuka kedai bersama lain dengan Tencent E-sports di Shanghai3 Ogos. Ini adalah kedai bersama kedua yang dibuka oleh keduanya di Shanghai dan kedai bersama ketiga yang dibuka di China. Ini bertujuan untuk memberi generasi muda pengalaman mendalam yang menggabungkan e-sukan dan kopi.

Kedai yang baru dibuka mengekalkan reka bentuk kehangatan klasik Tim Hortons dan memperkenalkan lebih banyak elemen e-sukan. Di kedai, pelanggan juga dapat menikmati minuman istimewa sambil menonton pertandingan e-sukan.

Pada tahun 2020, kedua-dua pihak membuka kedai bersama perkakas rumah pertama di Shanghai, dan kemudian membuka kedai kedua di Shenzhen pada tahun 2021. Dalam mengejar model perniagaan baru, kedai bersama e-sukan telah menjadi tempat popular bagi pengguna muda, dan juga memperkaya model penggunaan industri kopi.

Skrin e-sukan di kedai baru di Shanghai (sumber gambar: Tim Hortons China)

Hou Miao, naib presiden Tencent Games dan pengurus besar Tencent E-sports, berkata: “Kerjasama antara Tencent E-sports dan Tim Hortons China telah meneroka model baru untuk industri ini. Kami berharap dapat membina lebih banyak senario digital dengan Tim Hortons China di lebih banyak bandar di masa depan. Terus berulang pengalaman digital e-sukan dan menyuntik kandungan inovatif ke kedai luar talian.”

Tim Hortons China, anak syarikat serantau rantai Kanada yang terkenal, dibentuk dengan sokongan firma ekuiti swasta Cartesian Capital dan Restaurant Brands International. Syarikat ini komited untuk membawa kopi klasik, makanan hangat dan produk panggang ke salah satu pasaran kopi yang paling pesat berkembang di dunia.

Tim Hortons China merancang untuk meningkatkan jumlah kedai di seluruh negara menjadi lebih dari 2.750 dari 2019 hingga 2026, sambil membina “rangkaian rangkaian yang menguntungkan”. Dalam tiga tahun terakhir, ia telah memasuki 25 kota di seluruh negara, dan jumlah kedai baru yang dibuka pada tahun 2021 akan melebihi 250.

Lihat juga:Rangkaian kopi canggih China Bestar Coffee menerima berjuta-juta pusingan pembiayaan malaikat

Ketua Pegawai Eksekutif Tim Hortons China Lu Yongchen berkata dalam temu bual baru-baru ini:CNR: “Di negara-negara Eropah dan Amerika, permintaan kopi per kapita adalah sekitar 700 cawan setahun. Di Jepun dan Korea Selatan, yang serupa dengan budaya dan diet Cina, penggunaan kopi tahunan per kapita adalah beberapa ratus cawan, dan penggunaan kopi tahunan per kapita orang Cina masih dalam satu digit. Boleh diramalkan bahawa ini akan menjadi pasaran yang besar.”