Tiga model EV Ruilan Automobile Geely bocor sebelum dilancarkan pada tahun 2023

Tiga model kenderaan elektrik (EV) yang menyokong perkhidmatan pertukaran bateriProduk dengan kod “SD3A-1″,” SD3A-2 “dan” SD3A-3 “yang dihasilkan oleh Rayland Automobile telah dibocorkan, semuanya dengan ukuran keseluruhan yang lebih besar daripada NIO ET5, yang juga merupakan model pertukaran kuasa.

Geely Automobile mengumumkan bulan lalu bahawa usaha sama yang ditubuhkan dengan Lifan Technology secara rasmi telah menyelesaikan prosedur pendaftaran industri dan komersial dan menetap di Daerah Baru Chongqing Liangjiang. Usaha sama itu dipanggil Ruilan Automobile.

Model baru ini menggunakan reka bentuk pemacu belakang, menyokong pecutan 0 hingga 100 km/j dalam 6 saat, dan menawarkan jarak pelayaran komprehensif WLTP 500 kilometer, yang mencukupi untuk kegunaan harian.

Kereta baru itu akan dihasilkan di kilang baru Geely di Jinan, Shandong, dengan kapasiti pengeluaran tahunan sebanyak 100,000 kenderaan. Jumlah jualan dijangka sekitar 300,000 unit pada 2024-2029. Model siri ini menggunakan teknologi pertukaran kuasa baru yang melengkapkan proses dalam masa 60 saat.

Lihat juga:Zeekr 001 ke-10,000 Geely dilancarkan secara rasmi dari barisan pemasangan

Berdasarkan teknologi pertukaran kuasa yang dikembangkan sendiri ini, Ruilan Automobile komited untuk menyediakan produk dan perkhidmatan pertukaran kuasa yang kompetitif untuk pasaran yang lebih luas. Menjelang 2025, syarikat itu merancang untuk menubuhkan lebih daripada 5,000 stesen pertukaran kuasa di lebih daripada 100 bandar di China.