Thai Group memperoleh produk sosial Huobi Chat

Pada 3 Ogos, Thai Group, sebuah kumpulan pegangan pelaburan yang beribu pejabat di Hong Kong, mengumumkanSetelah menyelesaikan pemerolehan Huobi Chat, produk sosial penyedia perkhidmatan kewangan aset maya Huobi Group. Rancangannya adalah untuk mengembangkan Huobi Chat menjadi platform sosial pertama di dunia yang memfokuskan pada token yang tidak dapat diganti (NFT) dan meta-alam semesta sambil terus mempromosikan pembinaan infrastruktur meta-alam semesta China.

Thai Group adalah kumpulan teknologi komprehensif yang memfokuskan pada penyelidikan dan pengembangan teknologi blockchain dan pelaksanaan industri alam semesta meta. Adakah rakan kongsi rasmi Unreal Engine di China. Tai VirtualReality adalah platform perkhidmatan sokongan meta-alam semesta dengan hak harta intelek bebas dari Tai Group. Pada masa ini, satu siri IP meta-kosmik yang berkaitan dengan budaya seperti VirtualReality Tiantan, Tang Meta, dan VirtualReality Chongqing telah dibuat.

Dalam bidang NFT, Taiyi, anak syarikat Kumpulan, adalah platform perkhidmatan bersepadu NFT yang terkenal di China. Perjanjian kerjasama telah dicapai dengan Beijing, Xi’an, Chongqing, Hunan, Guizhou dan jabatan budaya dan pelancongan lain. Perkongsian ini bertujuan untuk memastikan nilai IP pelancongan budaya di mana-mana dapat dikesan dan disebarkan, dan pada masa yang sama berfungsi sebagai platform yang boleh dipercayai untuk orang ramai membeli dan mengumpul.

Lihat juga:Pengasas bersama BMAN dan Huobi membentuk dana Web3 bernilai $400 juta

Huobi Chat adalah platform pesanan segera yang berkait rapat dengan bidang blockchain. Ia dilancarkan oleh Huobi Group pada tahun 2018. Ia mempunyai sebilangan besar pengguna blockchain, dengan jumlah pengguna aktif bulanan melebihi satu juta. Sehingga Julai 2022, jumlah pengguna berdaftar platform sembang Huobi melebihi 7 juta.

Pengambilalihan Huobi Chat oleh Thai Group akan mengekalkan kebebasan pasukan Huobi Chat yang asal tetapi memperkenalkan perusahaan teras dan pelaburan strategik dalam bidang NFT dan Meta-Universe untuk bersama-sama membina platform sosial NFT dan Meta-Universe terbesar di China. Huobi Chat akan menyelesaikan pengoptimuman dan peningkatan fungsi produk dalam masa terdekat, yang membawa kepada komuniti NFT dan meta-alam semesta yang lengkap.