Tencent mengulangi bahawa banyak permainannya telah menambahkan Tencent Tianyou sebagai pengendali utama

Tencent Tianyou baru-baru ini ditambahkan sebagai pengendali sejumlah permainan Tencent, yang menimbulkan perbincangan hangat di kalangan pemain. Khabar angin yang menunjukkan bahawa pengendali syarikat telah pergi dan penutupan berterusan tersebar dalam talian. Pada hari Jumaat,Tencent Games secara rasmi bertindak balas terhadap perkara ini, menjamin bahawa anak syarikatnya, Shenzhen Tencent Tianyou Technology Co., Ltd., adalah salah satu entiti utama dalam operasi permainan Tencent Group.

Syarikat itu juga mengatakan bahawa banyak syarikat dalam industri dengan nama “Tianyou” juga terlibat dalam operasi atau agensi permainan, tetapi tidak ada yang “Tencent Tianyou”.” Oleh itu, pemain perlu memperhatikan. “

Awal tahun ini,Menambah Tencent Tianyou sebagai pengendali utama pelbagai permainan mudah alih TencentSeperti “QQ Speed” dan “Naruto Mobile Game”, ini juga menjadi tumpuan perhatian pemain.

Sebilangan netizen mengatakan bahawa pemain secara keliru percaya bahawa permainan mudah alih “QQ Speed” akan ditutup dan offline kerana tiba-tiba mengosongkan pencapaian sejarah pemain dan menukar entiti operasi. Sebilangan netizen menyatakan rasa tidak puas hati dengan penyesuaian tersebut, dengan mempercayai bahawa syarikat itu-sebagai pengendali bersama baru-akan mengubah mod permainan asal dan mempengaruhi pengalaman pemain. Penyesuaian tersebut menimbulkan rasa tidak puas hati di media sosial China.

Lihat juga:Kebenaran paten reka bentuk konsol Tencent

Pada masa itu, Tencent secara rasmi mendakwa bahawa permainan ini akan terus menjadi tanggungjawab kru asal, sementara kerja R&D dan operasi sebenarnya tidak akan berubah. Langkah ini nampaknya disebabkan oleh penyesuaian strategi perniagaan keseluruhan syarikat dan tidak mempengaruhi operasi sebenar permainan sama sekali.