Telefon bimbit pertama Hua akan mengeluarkan peta konsep pada 23 Disember

Pada 17 November, Huawei mengeluarkan edisi pengumpul telefon pintar yang boleh dilipat, Mate X2. Sekarang, seorang pemberi maklumat Weibo ‘@Ju Chang Ying Ye FanDia mengatakan bahawa telefon pintar flip pertama Huawei akan dilancarkan pada 23 Disember, dan namanya bukan MateV. Perincian khusus akan diumumkan pada sidang media.

Seorang lagi pemberi maklumat Weibo@pandaisbaldPada 4 Disember, beliau mendedahkan bahawa Huawei akan mengeluarkan produk baru pada 23 Disember. Selain telefon pintar flip baru, produk baru lain akan diperkenalkan, seperti Huawei Watch D, jam tangan pintar pertamanya dengan monitor tekanan darah, Huawei Smart Screen dan Huawei MateBooks, antara lain.

Namun, tidak seperti “gaya buku” Mate X2, telefon pintar lipat baru Huawei menggunakan bentuk flip telefon seperti Samsung Galaxy Z Flip 3. Telefon pintar yang boleh dilipat baru ini juga merupakan telefon bimbit pertama Hua.

(Sumber gambar: Weibo)

Rendering yang terdedah menunjukkan bahawa penutup belakang telefon pintar baru Huawei menggunakan reka bentuk gelung berganda yang serupa dengan Huawei P50. Cincin atas adalah unit tiga kamera, dan cincin bawah adalah paparan penutup belakang. Paparan penutup belakang adalah mudah untuk melihat pemberitahuan dan mesej lain selepas mematikan telefon pintar, dan juga menyokong fungsi AOD.

Lihat juga:HUAWEI Watch Fit Review-Jam pintar kecergasan yang kukuh

Telefon pintar baru mempunyai reka bentuk gelung berkembar yang serupa dengan siri P. Dengan mengambil kira kedudukan produk siri P Huawei yang memfokuskan pada fotografi fesyen, telefon bimbit baru mungkin juga menggunakan kedudukan fesyen feminin, yang menyimpang dari kedudukan perniagaan siri Mate X. Tidak banyak maklumat konfigurasi produk yang terdedah pada masa ini, tetapi masih akan dilengkapi dengan pemproses Kirin 9000.