Teknologi Zhipu melengkapkan pusingan pembiayaan A dan A +

Baru-baru ini, Zhipu Technology mengeluarkan pengumuman yang menyatakan:Ia memperoleh ratusan juta yuan dalam pusingan pembiayaan A dan A +Pusingan A dilaburkan secara eksklusif oleh Chengwei Capital, dan pusingan A + diketuai oleh GL Ventures, diikuti oleh Chengwei Capital. Kedua-dua pusingan pembiayaan ini akan digunakan untuk penyelidikan produk dan pengembangan pasaran di bidang spektrum di masa depan.

Ditubuhkan pada tahun 2018, Zhipu Technology adalah syarikat yang memfokuskan pada penglihatan spektrum. Syarikat ini bergantung pada peralatan pengimejan spektrum pintar yang dikembangkan sendiri dan sistem analisis penglihatan spektrum untuk membantu pengguna akhir mengatasi kemacetan yang tidak dapat diatasi pada masa lalu.

Pada masa ini, produk dan perkhidmatan pencitraan spektrum syarikat telah berjaya dilaksanakan dalam pengeluaran yang selamat, perlindungan alam sekitar dan kesempatan lain, meliputi puluhan perusahaan besar dan taman besar. Pasukan ini memimpin dalam merumuskan standard aplikasi industri yang dikeluarkan oleh China Chemical Safety Association, dan telah membantu mewujudkan mekanisme pengukuran dan kawalan video spektrum amaran awal.

Pasukan pengasas syarikat itu berasal dari Universiti Nanjing dan Universiti Tsinghua. Pengasas syarikat, Cao Xun, telah berkomitmen untuk fotografi komputasi selama bertahun-tahun, dan hasil teoritis pertama pencitraan video spektrum PMVIS diterbitkan dalam jurnal dan persidangan yang paling berpengaruh di dalam dan luar negara.

Lihat juga:Syarikat Chip WITINMEM melengkapkan pusingan pembiayaan B1 bernilai $32 juta

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat itu, Zhang Jian, mengatakan bahawa syarikat itu juga telah membuat kemajuan dalam teknologi kamera spektrum miniatur berdasarkan konsep meletakkan asas untuk pembuatan pengguna, penyelidikan saintifik, pendidikan, kesihatan perubatan dan keselamatan awam.