Teh Nayuki mohon maaf isu keselamatan makanan akhir-akhir ini

Nayuki tea mengeluarkan permintaan maaf pada pagi 24 Ogos sebagai tindak balas terhadap kebimbangan baru-baru ini mengenai keselamatan makanan di agensinya. Pengawal selia menimbulkan masalah seperti itu, dan semasa pemeriksaan kedai, label didapati jatuh ke dalam pulpa mangga semasa proses pengeluaran.

Sebagai tindak balas, firma itu telah mengeluarkan notis kepada semua pekerja untuk beroperasi dengan ketat mengikut prosedur pengeluaran dan melarang sebarang pelanggaran.

Pada 23 Ogos, Pentadbiran Negeri untuk Peraturan Pasar memberitahu hasil pemeriksaan 6 kedai makanan. Dua rumah teh Nayuki didenda dan dikritik kerana pelanggaran dalam proses pengeluaran.

Pentadbiran Negeri untuk Peraturan Pasar mengumumkan denda 100,000 yuan, jumlah maksimum yang dibenarkan, untuk kedua-dua kedai tersebut, sebelum mendenda pengurus masing-masing 50,000 yuan ($7,717) dan 280,000 yuan, kerana menemui masalah seperti buah busuk di sebuah kedai di Beijing.

Lihat juga:Laporan terkini yang mempersoalkan keselamatan makanan tidak akan menjejaskan operasi atau kewangan secara serius, kata Nayuki Tea

“Nayuki Holdings selalu menganggap keselamatan makanan sebagai perhatian, dan selalu bersikeras menggunakan bahan mentah berkualiti tinggi untuk membuat teh dan roti Eropah. Surat penalti yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa mengesahkan bahawa siri tongkat sihir roti Eropah kami tidak mempunyai masalah seperti penggunaan mangga busuk, dan tidak ada perubahan pada waktu produksi. masalah.” Kata syarikat itu.

Oleh kerana serangkaian pelanggaran ditemukan di institusi lain, Pentadbiran Negara untuk Peraturan Pasar memulai putaran pemeriksaan ini. Sejak April, Shenlonggen Hot Pot Restaurant, MXBC, Wallace Burger & Kitchine, Yangguofu Spicy Hot Pot, Southbound Tea, RT-Mart Supermarket dan tempat-tempat lain telah menemui masalah keselamatan makanan. Berita seperti ayam goreng yang dijual di tanah di kedai Wallace di Beijing dan daging yang dijual selama sehari selepas mencuci di RT-Mart di Jinan telah menimbulkan kebimbangan orang ramai mengenai keselamatan makanan.