TECNO, anak syarikat Transsion, melancarkan teknologi photoisomer polychromatic

Baru-baru ini, TECNO, jenama telefon pintar pertengahan hingga tinggi Transsion, mendedahkanTeknologi photoisomer polychromatic untuk kali pertama, berjaya membuat penutup belakang monokrom telefon pintar menunjukkan pelbagai warna yang berubah-ubah di bawah cahaya, memberi penghormatan kepada artis klasik Mondrian. Teknologi ini diharapkan dapat diterapkan pada telefon pintar pertengahan hingga tinggi syarikat.

Teknologi inovatif ini menggunakan prinsip molekul pemecahan dan pemulihan ikatan molekul fotosensitif di bawah cahaya ultraviolet. Ini adalah proses dari kumpulan tidak berwarna ke kumpulan kromofor dan kemudian kembali ke kumpulan tidak berwarna.

tecno
(Kredit gambar: TECNO)

Menurut syarikat itu, teknologi itu dihasilkan melalui 22 proses berbeza. Di samping itu, pentauliahan telah dilakukan lebih daripada 500 kali dan kini tepat ke tahap nanometer. Lebih-lebih lagi, TECNO telah melanggar batasan teknikal monokrom, atau perubahan warna dua warna.

Lihat juga:TECNO, Samsung Electronics dan DXOMARK meramalkan trend kamera mudah alih 2022 di Webinar Counterpoint

TECNO adalah jenama telefon pintar dan perkakasan pintar pertengahan hingga tinggi Transsion yang didedikasikan untuk melayani pengguna muda di pasaran baru muncul di seluruh dunia. Mematuhi semangat jenama “tidak berkesudahan”, TECNO komited untuk menyediakan produk teknologi pintar yang mengintegrasikan teknologi canggih kontemporari dan reka bentuk yang elegan dan bergaya untuk pengguna muda yang secara aktif mencuba teknologi baru dan meneroka peluang pembangunan masa depan di pasaran baru muncul di seluruh dunia.

Produk Tecno merangkumi telefon pintar, tablet, alat pakai pintar, dan peranti rumah pintar. Syarikat ini kini beroperasi di lebih daripada 70 pasaran baru muncul di seluruh dunia. Dan rakan kongsi rasmi juara Liga Perdana Inggeris 2020-21, Manchester City FC.