Tanda dagangan Xiaomi Automobile diluluskan, dirancang untuk pengeluaran besar-besaran pada tahun 2024

Xiaomi telah membuat kemajuan dalam pembuatan kereta. Baru-baru ini, Sky Eye Check App menunjukkanTanda dagang “Mi Motor”,” Mi Car”, “Mika” dan “Mi Car”Tanda dagang yang telah digunakan oleh Xiaomi untuk pendaftaran kini telah ditukar menjadi tanda dagang berdaftar atau pengumuman awal telah dikeluarkan.SKlasifikasi antarabangsa tanda dagangan lain telah ditolak untuk semakan lanjut atau sedang menunggu semakan yang lebih luas.

Sebilangan besar tanda dagangan ini digunakan pada bulan April 2021, merangkumi pelbagai mod pengangkutan, pendidikan, hiburan, pengangkutan dan penyimpanan, dll.

Sebulan setelah pendaftaran kereta Xiaomi berjaya, pengasas Xiaomi Lei Jun mengumumkan bahawa kemajuan kerja kereta syarikat telah jauh melebihi jangkaannya, danXiaomi Motors akan memulakan pengeluaran besar-besaran pada separuh pertama 2024.

Weibing Lu adalah rakan kongsi syarikat dan Ketua Pegawai Eksekutif Redmi, jenama telefon pintar Xiaomi. Dia sebelumnya secara terbuka menyatakan di Weibo bahawa alasan untuk memulakan perniagaan kereta Xiaomi adalah perkongsian aset dan kemampuannya yang ada: jenama, pengguna, runcit, rantaian bekalan, teknologi, dll. Oleh itu, Mijia, sebuah kedai yang dikendalikan secara langsung oleh Xiaomi, akan memikul tanggungjawab untuk penjualan dan perkhidmatan keretanya, dan akan membuat artikel besar mengenai pautan pengalaman rantai ekologinya berdasarkan maklum balas pengguna. Oleh itu, adalah perlu bagi syarikat untuk membuka kedai besar untuk menunjukkan kereta.

Lihat juga:Xiaomi membuka 30,000 kedai luar talian dalam 2-3 tahun, bersiap untuk menjual kenderaan