Tai Chi Graphics melengkapkan pembiayaan Siri A bernilai AS $50 juta

Infrastruktur grafik sumber terbuka dan platform awan penciptaan kandungan digital-Tai Chi Graphics, mengumumkan pada hari Isnin bahawa ia telah menyelesaikan pembiayaan Siri A berjumlah AS $50 juta, yang diketuai bersama oleh Source Code Capital, GGV Capital, dan BAI Capital. Di samping itu, pemegang saham syarikat sebelumnya, Sequoia Capital China Fund, terus melabur dalam pusingan ini.

Grafik Taiyi, yang baru berusia 10 bulan, pada mulanya terkenal dengan bahasa pengaturcaraan yang dikembangkan secara bebas oleh pasukan pengasasnya. Ia dipanggil Taichi dan boleh dibenamkan terus ke Python, yang sangat meningkatkan produktiviti pemaju program. Di samping itu, Taichi secara automatik boleh menghasilkan kod CPU/GPU yang serasi dengan pelbagai platform, mencapai prestasi tinggi dan mudah alih program.

Taichi telah digunakan dan dikembangkan bersama oleh penyelidik dari ratusan universiti di dalam dan luar negara, memberikan nilai untuk grafik komputer, kecerdasan buatan dan banyak bidang lain. Sejak separuh kedua tahun 2020, Taiyi juga mulai diterapkan di bidang industri, dan pelbagai kesan khas cecair yang dikembangkan oleh firma tersebut telah berjaya digunakan dalam banyak aplikasi video pendek.

Berdasarkan bahasa pengaturcaraan ini, syarikat permulaan terus mengembangkan Taitopia, platform pembuatan kandungan digital 3D asli awan pertama di dunia. Platform ini didedikasikan untuk membolehkan pengguna biasa membuat dunia digital mereka sendiri dengan mudah dan cekap.

Lihat juga:Hichain Logistics bekerjasama dengan Tencent Cloud dan Digitforce dalam rantaian bekalan SaaS

Semasa fasa seterusnya, Tai Chi Graphics akan memperkuat pengaruh bahasa pengaturcaraannya dalam bidang pengkomputeran selari, dan secara langsung mengulangi alat untuk pencipta kandungan digital di platform awan. Tai Chi Graphics juga akan terus merekrut bakat dalam penyelidikan dan pembangunan, produk, pengkomersialan, strategi, reka bentuk, dan lain-lain, supaya setiap pemaju, pereka, dan artis kreatif boleh menggunakan produk syarikat untuk mencipta nilai untuk dunia.