Syarikat teknologi kecergasan China Keep menyusun semula sebagai persediaan untuk tawaran awam awal

Teknologi SinaMelaporkan pada hari Khamis bahawa syarikat teknologi kecergasan China Keep baru-baru ini melakukan penyusunan semula organisasi yang besar untuk meningkatkan kecekapan, menurut sekurang-kurangnya dua sumber. Tujuannya adalah untuk meningkatkan pengguna dan pendapatan, serta meningkatkan kecekapan organisasi.

Satu lagi sumber berkata syarikat itu akan mengemukakan permohonan pendengaran penyenaraian di papan utama Bursa Saham Hong Kong (HKEx) tidak lama lagi. Oleh itu, penyusunan semula organisasi ini dianggap sebagai salah satu langkah Keep untuk mempersiapkan IPO. Respons SyarikatBerita PembersihanPelarasan struktur yang serupa dibuat sekurang-kurangnya sekali setahun dalam tempoh pertumbuhan tujuh tahun.

Struktur organisasi syarikat diselaraskan seperti berikut. Bahagikan bahagian RDC dan sertakan kandungan dan operasinya ke dalam aplikasi Keep, di bawah tanggungjawab Peng Wei. Di samping itu, Peng juga bertanggungjawab untuk perniagaan keahlian firma itu. Walaupun RDC mengekalkan “bahagian platform perantaraan”, ketua Huang Jingjing kini melaporkan terus kepada pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Keep Wang Ning. Di samping itu, Huang bertanggungjawab untuk perniagaan pengiklanan firma itu.

Pengasas bersama Keep Liu Dong terus bertanggungjawab untuk perniagaan produk pengguna syarikat, terutamanya R&D dan penjualan pakaian sukan, AIoT, produk pengguna lain, dan peranti pintar.

Menurut pendedahan baru-baru ini, perniagaan pengguna adalah sumber pendapatan utama Keep selain keahlian dan iklan, menyumbang bahagian terbesar dari pendapatan Keep. Selepas pusingan penyusunan semula ini, Liu merancang untuk memindahkan seluruh perniagaan dari Beijing ke Hangzhou, sementara beberapa rakan sepasukan bekerja di Shenzhen.

Lihat juga:Keep, aplikasi kecergasan paling popular di China, bernilai $2 bilion selepas pusingan pendanaan baru: Laporan

Setelah pengenalan CPO dan CFO, syarikat itu memperkenalkan CMO (Ketua Pegawai Pemasaran) Li Dan pada akhir 2021, yang terutama bertanggung jawab atas jabatan pemasaran dan melaporkan secara langsung kepada Wang Ning. Sebelum menyertai syarikat ini, Li bekerja untuk syarikat seperti Tencent dan OPPO.