Syarikat robot pengguna Keyi Technology mengumpulkan puluhan juta dolar dalam Siri B

36Kr melaporkan bahawa platform robot pengguna Keyi Technology baru-baru ini menerima puluhan juta dolar dalam pembiayaan Siri B. Pusingan pembiayaan ini diketuai oleh Xiaomi dan Shunwei Capital, dengan pemegang saham lama Source Code Capital dan BlueRun Ventures mengikuti pelaburan tersebut, dan rakan kongsi 100 Summit berfungsi sebagai penasihat kewangan eksklusif.

Yang Jianbo, pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Keyi Technology, berkata: “Kami akan menggabungkan kelebihan syarikat kami dalam reka bentuk produk robot dan robot pengguna, dan kelebihan Xiaomi dalam rantaian bekalan AI dan saluran, dan bekerjasama dengan Xiaomi untuk mengembangkan produk robot.” Pusingan pembiayaan ini akan digunakan untuk pembinaan ekosistem pemaju dan pengembangan produk.

Ditubuhkan pada tahun 2014, Keyi Technology Co., Ltd. adalah syarikat robot inovatif yang menerapkan algoritma kawalan industri ke robot pengguna-ClicBot, dan mengintegrasikan teknologi kawalan, teknologi persepsi, dan kecerdasan buatan ke dalam reka bentuk seni. Pasukannya terdiri daripada jurutera robotik, jurutera algoritma dan pereka, dan ahli pasukan teras berasal dari institusi penyelidikan dan universiti luar negara.

Permainan Clicbot ditujukan untuk ruang yang sangat rawak. Pada bulan Mac 2021, “Forbes” mengumumkan sepuluh robot pendidikan teratas tahun ini, dan ClicBot dinobatkan sebagai robot pengaturcaraan terbaik. Pada masa ini, ClicBot mempunyai lebih daripada 10,000 pengguna di seluruh dunia, dan baru-baru ini dilancarkan di China melalui model penjualan langsung serentak dalam talian dan luar talian.

Lihat juga:Pembuat robot terkemuka Flexiv mengumpulkan lebih daripada $100 juta

Pada masa yang sama, ClicBot membawa kepentingan pendidikan yang kuat dan dapat memberikan tiga tahap pengalaman pengaturcaraan.

Yang Jianbo memberitahu 36Kr, “Clicbot mempunyai konsep yang berbeza dari robot kelas pengguna tradisional. Kombinasi modul yang berbeza dapat menghasilkan robot baru. Pengguna dapat menyusun semula modul pintar ini untuk menggabungkan lebih dari 10,000 jenis aplikasi robot. Bersama-sama, termasuk alat, haiwan peliharaan comel dan pelbagai permainan interaktif.”

Teknologi Keyi juga telah mewujudkan komuniti ekologi pintar berdasarkan senario aplikasi yang berbeza untuk ClicBot. Setiap hari, idea robot dari pelbagai negara dikongsi, dibincangkan dan berkembang di sini.