Syarikat perisian pemanduan pintar Xiangdong menyelesaikan pembiayaan B1

Enjoy Move, platform perisian pengkomputeran berprestasi tinggi untuk pemanduan pintar, mengumumkan pada 28 Julai bahawa ia telah menyelesaikan pusingan pembiayaan B1 dengan jumlah hampir 100 juta yuan (AS $14.8 juta). Pembiayaan itu diketuai bersama oleh Continental dan Sense Capital, anak syarikat SenseTime. Salah satu pelabur Siri A syarikat, Horizon Robotics, memberikan sumbangan tambahan kali ini.

Dana baru digunakan terutamanya untuk meningkatkan pasukan teknikal, melabur dalam penyelidikan dan pengembangan, mempercepat pelaksanaan produk dan pengeluaran besar-besaran, dan meningkatkan daya saing teras jenama. Enjoy Move juga telah menjalin kerjasama dengan Continental Group, dan kedua-dua pihak akan menggunakan kelebihan masing-masing untuk bersama-sama mempromosikan pengembangan penyelesaian sistem pemanduan pintar untuk perjalanan masa depan.

Ledong ditubuhkan pada tahun 2018, dengan fokus pada penyelidikan dan pengembangan dan perkhidmatan platform perisian pengkomputeran berprestasi tinggi untuk kereta pintar dan perisian pemanduan autonomi. Dengan sistem operasi aplikasi pemanduan pintar dan AI tertanam sebagai teknologi terasnya, Ledong telah menubuhkan pusat R&D di Shanghai, Chongqing, dan Shenyang.

Platform perisian EMOS yang dikembangkan sendiri menyokong komunikasi dan penjadualan deterministik untuk memenuhi keperluan aplikasi tahap keselamatan ASIL-D. Ia dilengkapi dengan perisian pemanduan pintar EMOS dan penyelesaian kawalan domain pintar untuk menyediakan pengeluaran besar-besaran model terlaris dari banyak pengeluar kenderaan.

Lihat juga:Syarikat perisian pemanduan pintar LinearX menerima pusingan pembiayaan Pra-A

Huang Ying, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Enjoy Move, berkata: “Sejak penubuhannya, Enjoy Move telah bersikeras untuk mengembangkan produk perisian secara bebas dengan hak harta intelek yang lengkap untuk pemanduan autonomi peringkat tinggi di masa depan. Setelah empat tahun pembangunan, produk middleware dan protokol komunikasi kami telah dihasilkan secara besar-besaran di syarikat kereta seperti SAIC, Great Wall, dan Lithium Automobile. Pemegang saham kami merangkumi bukan sahaja pembuat kenderaan dan syarikat cip, tetapi juga syarikat algoritma aplikasi. “