Syarikat pencetak 3D pengguna Lotmaxx menerima dana pusingan Pra-A

Syarikat pencetak 3D pengguna Lotmaxx telah mengumumkanIa menyelesaikan pusingan pembiayaan pra-A bernilai puluhan juta yuan, yang diketuai oleh GeniLink Capital. Sebelum ini, pelabur termasuk Shunwei Capital dan Xiaomi terus menyertai pusingan pembiayaan ini.

Dana baru akan digunakan terutamanya untuk pengembangan produk baru dan peningkatan rantaian bekalan untuk memperluas skala penjualan dan pembinaan jenama.

Ditubuhkan pada bulan September 2021, Lotmaxx kini telah menyelesaikan dua pusingan pembiayaan dalam masa kurang dari satu tahun. Syarikat ini mempunyai dua barisan produk, pencetak 3D FDM dan pencetak 3D pengawetan cahaya, berdasarkan inspirasi dan idea untuk melayani peminat percetakan 3D di seluruh dunia. Percetakan 3D adalah pembinaan objek tiga dimensi dari model CAD atau model 3D digital.

Pencetak FDM terutamanya menggunakan PLA sebagai bahan utama, manakala pencetak pengawetan cahaya menggunakan resin fotosensitif. Lotmaxx mempromosikan dua lini perniagaan pada masa yang sama untuk memenuhi pilihan kumpulan pengguna yang berbeza untuk kedua-dua model tersebut.

Lihat juga:Syarikat pemproses isyarat digital Haawking menerima pembiayaan Siri A

Lotmaxx telah menjalankan penyelidikan dan pengembangan bebas papan induk, perisian, bahan, dll. Di samping itu, produknya telah ditingkatkan dari segi ketepatan percetakan, kelajuan percetakan, struktur mekanikal, dan perisian. Syarikat ini telah memperoleh puluhan paten produk dan hak harta intelek termasuk algoritma AI, perkakasan, bahan, dan struktur.