Syarikat kriptografi BlockFi akan memberhentikan 20% pekerjaan

Syarikat cryptocurrency BlockFi berkata pada hari IsninIa akan mengurangkan jumlah orang sebanyak kira-kira 20%Syarikat ini telah melakukan tinjauan strategik terhadap keutamaannya dalam keadaan pasaran yang sukar.

Brockfey mengatakan bahawa pemberhentian akan mempengaruhi setiap bahagian syarikat. Ahli pasukan yang terjejas boleh memilih untuk memasukkan maklumat hubungan mereka dalam direktori orang yang mencari peranan baru. Pasukan BlockFi dalaman akan menghubungkan bekas rakannya secara langsung dengan syarikat yang mengambil pekerja.

Zach Prince dan Flory Marquez mengasaskan BlockFi hampir lima tahun yang lalu dengan idea untuk produk runcit: pinjaman yang disokong oleh penyulitan. Sejak itu, mereka telah memperluas rangkaian produk runcit mereka ke beberapa produk menegak seperti pendapatan, pelaburan, pinjaman dan pembayaran, yang menyokong lebih dari 650,000 pelanggan di seluruh dunia.

BlockFi juga menjalankan perniagaan institusi, menyediakan pembiayaan, pelaksanaan perdagangan, dan perkhidmatan pelanggan swasta kepada institusi terkemuka di seluruh dunia. BlockFi kini merupakan satu-satunya bank bebas yang disokong oleh institusi pelabur seperti Valar Venture, Galaxy Digital, Fidelity, Akuna Capital, SoFi dan Coinbase Ventures.

Lihat juga:China NFT Weekly: Penjualan NFT jatuh

Dengan kira-kira 150 pekerja pada akhir tahun 2020, BlockFi telah berkembang menjadi lebih dari 850 pekerja semasa kenaikan pasaran kripto dan perniagaannya yang luar biasa. Walau bagaimanapun, sejak suku pertama 2022, persekitaran makroekonomi telah berubah secara dramatik, mencetuskan pembetulan besar dalam pasaran saham dan kripto. Oleh itu, BlockFi telah mengurangkan perbelanjaan pemasaran, menghilangkan vendor yang tidak kritikal, menurunkan pampasan eksekutif, dan memperlambat pertumbuhan pekerja. Malangnya, satu pusingan pemberhentian adalah langkah yang perlu diambil oleh BlockFi sekarang untuk mencapai matlamat keuntungannya.