Syarikat keselamatan data Hongtu Technology menyelesaikan pusingan pembiayaan Pra-A bernilai satu juta

Shenzhen Hongtu Technology Co., Ltd. baru-baru ini mengeluarkan pengumumanIa menyelesaikan pusingan pembiayaan Pra-A bernilai puluhan juta yuanPelabur utama adalah Yuan Partners, dan Weicun Zhike dan pemegang saham sedia ada Sequoia China Seed Fund adalah pelabur bersama. Winsoul Capital berfungsi sebagai penasihat kewangan eksklusif.

Ditubuhkan pada bulan September 2020, Hongtu Hi-Tech adalah syarikat inovatif teknologi yang memfokuskan pada keselamatan data. Syarikat ini mempelopori konsep keselamatan data pautan penuh dan membina metodologi GOPR, yang merujuk kepada tadbir urus keselamatan data, operasi keselamatan, perlindungan dan tindak balas risiko.

Untuk metodologi ini, Hongtu Hi-Tech telah mengeluarkan produk tadbir urus keselamatan data yang merangkumi pengurusan aset data, pengurusan aset pautan, dan fungsi pengurusan aset aplikasi. Di samping itu, untuk operasi keselamatan data, Hongtu Hi-Tech juga mengeluarkan produk audit keselamatan data.

Pada dasarnya menyokong produk ini adalah lima teknologi teras Hongtu, iaitu mesin pengenalan data ciri (data peribadi), mesin pengenalan data bukan ciri (data perniagaan), mesin penjejakan pautan, pengumpulan dinamik log aplikasi dan pengguna, aplikasi, pangkalan data, dan data akses Analisis korelasi empat lapisan merangkumi pengenalan data, pautan data dan audit.

Pada masa ini, produk teknologi Hongtu kini dapat ditemukan di beberapa bank, insurans, institusi dana, dan beberapa syarikat di sektor teknologi Internet, logistik, dan industri perubatan. Untuk memenuhi kebutuhan pelanggan, beberapa perusahaan memerlukan tata kelola keamanan data dan audit keamanan data, yang disediakan sesuai dengan kebutuhan mereka.

Lihat juga:Syarikat keselamatan data Allwinner Technology mengumpulkan pembiayaan ratusan juta yuan

Pada masa ini, keselamatan data telah menarik banyak perhatian dalam industri keselamatan dan modal teroka. Isu ini menjadi lebih penting kerana “Undang-undang Keselamatan Data” dan “Undang-undang Perlindungan Maklumat Peribadi” yang diumumkan pada bulan Ogos tahun ini berkuatkuasa masing-masing pada 1 September dan 1 November.