Syarikat keselamatan data China CyberServal melengkapkan pusingan pembiayaan A

Pada 16 Ogos, CyberServal, syarikat permulaan keselamatan data China, mengumumkanLengkapkan pusingan pembiayaan dan dapatkan puluhan juta yuan, yang diketuai oleh Source Code Capital, diikuti oleh Honghua Fanxing Cyber Security Angel Fund dan Sky9 Capital.

Cyber Serval ditubuhkan pada tahun 2021, dan perniagaan utamanya memberi tumpuan kepada keselamatan data. Ketua Pegawai Eksekutif syarikat Wang Yu mengatakan bahawa kebanyakan ahli pasukannya mempunyai pengalaman bertahun-tahun dalam bidang keusahawanan yang selamat. Beliau juga berkata bahawa mereka mendapati bidang keselamatan data semasa sangat menjanjikan dan terdapat banyak keperluan yang tidak dipenuhi.

CyberServal menyediakan perusahaan dengan pelbagai penyelesaian keselamatan data generasi akan datang dengan membuat rangkaian produk inovatif untuk pengesanan dan tindak balas ancaman (DR), digabungkan dengan perkhidmatan profesional seperti ujian penembusan, audit keselamatan, dan perundingan data.

Dalam visi semasa, produk DR syarikat boleh meliputi terminal, pelayan, dan gerbang untuk membantu syarikat memetakan aset. Keupayaan pasukan untuk menganalisis pelbagai protokol dan memahami perniagaan membolehkannya menarik carta aliran aset dengan lebih terperinci.

Setakat ini, syarikat itu telah melancarkan produk tindak balas pengesanan Qingshui DDR dan Saruz ADR. Yang pertama adalah produk tindak balas pengesanan data terminal berdasarkan teknologi seperti enjin pengenalan kandungan pintar, pemantauan acara aplikasi terminal peringkat pemacu, dan pengesanan risiko kebocoran. Data keluar dapat dikesan secara dalaman, dan pencerobohan virus dan pencurian data dapat dicegah secara luaran. Yang terakhir ini didasarkan pada enjin pengumpulan lalu lintas berprestasi tinggi dan strategi pengesanan pelbagai dimensi untuk secara dinamik menggambarkan lalu lintas aplikasi perniagaan untuk mencari isu keselamatan seperti peristiwa serangan API, risiko perniagaan, dan tingkah laku yang tidak normal.

Lihat juga:Kerangka keselamatan data Ant Group Secret Flow sumber terbuka

Di masa depan, syarikat juga merancang untuk mengintegrasikan teknologi ofensif dan pertahanan pasukan dengan penyelidikan dan pengembangan untuk melancarkan produk keselamatan data yang berkaitan. Ia berharap dapat membina produk keselamatan data bersepadu, perkhidmatan keselamatan dan perundingan data generasi akan datang. Sejak perkembangannya, perniagaan syarikat telah berkembang untuk merangkumi pelbagai industri seperti kewangan, ekonomi baru, kerajaan, pengendali, pembuatan, e-dagang, Internet dan tenaga.